Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Akár már a hétvégén visszatérhet a Bayern gólzsákja

Még március végén a válogatottban sérült meg Robert Lewandowski, aki most a szombati Mainz elleni találkozón vissza is térhet a pályára. Kedd óta, már a csapattársaival edz.

A motivációjával biztosan nem lesz baj, hiszem amellett, hogy a Bayern ha megveri a Mainzot, akkor 3 fordulóval a vége előtt biztosan bajnok, de a támadónak komoly egyéni célja is vannak.
A lengyel játékos elmondta, extra motivációt ad neki, hogy legalább beállíthassa Gerd Müller egy Bundesliga-idényben szerzet góljainak a számát.
“Nem tudom, hogy meg tudom-e csinálni még, de remélem, amikor visszatérek a pályára, az első perctől kezdve a szokásos szintemen tudok majd játszani és gólokat tudok majd szerezni” – mesélte a lengyel támadó a Bundesliga honlapjának.

A nemzet bombázója 40 találatot szerzett a 1971/72-es szezonban, Lewandowski 35 találattal áll, tehát lesz 4 meccse, hogy legalább öt gólt szerezzen. A Mainz mellett, Mönchengladbach-kal, a Freiburggal és az Augsburggal találkozik a Bayern a hátralévő mérkőzésein. A szombati meccsnek lesz még egy érdekessége, a Mainz-Bayern találkozón a Bundesliga két legjobb formájában lévő csapatai fognak találkozni. Az elmúlt öt fordulóban, mindkét gárda 13 pontot gyűjtött be, a lehetséges 15-ből.

A sérülés előtti formáját elnézve, a kihagyás nélkül, már meg lehetne neki a rekord, hiszen eddig 25 mérkőzésen szerzett 35 gólt. A legutóbbi 6 bajnokiján 11 gólt rúgott. A 35 góljából mindössze 7-et szerzett büntetőből. Ha meg lesz, ha nem a rekord Lewandowskinak, a gólkirályi címet valószínűleg, már nem tudják elvenni tőle, hiszen a góllövőlista második helyezettje, André Silva 11 találattal van lemaradva tőle.

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye