Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Megérdemelt győzelmet aratott a döntőben a Manchester City!- videóval

Sorozatban 4. Ligakupa sikerére hajtott a Manchester City együttese a Tottenham ellenében. A mérkőzés bizonyos részeiben hatalmas fölényben futballozott Pep Guardiola együttese. A Tottenham sokáig jól állta a sarat, de a véghajrában Laporte be tudta venni a Spurs kapuját, és ez elégnek bizonyult a végső sikerhez.

8000 néző előtt játszhatták a Ligakupa döntőjét a Manchester City és a Tottenham játékosai. Az első félidőben hatalmas fölényben futballozott Guardiola legénysége, a Spursnél sokáig az is nagy dolognak számított, ha átjutottak a labdával az ellenfél térfelére. A City számos nagy ziccert kidolgozott a szünetig, de a védők és Lloris jól állták a sarat, valamint a kapufa is kisegítette őket.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. Az első komoly lehetőség Lo Celso előtt adódott, akinek a lövését nagy bravúrral védte Steffen. A City jóval kevesebbszer jutott el a Spurs kapujáig, míg a Kane vezette támadósor többször is gondot tudott okozni a „Polgárok” védelmének. A 70. perctől aztán ismét megpróbálta növelni nyomását a manchesteri alakulat. Előbb Gündogan kapáslövése kerülte el kevéssel Lloris kapuját, majd Mahrez kísérleténél kellett nagy bravúrt bemutatnia a kapusnak. A 82. percben viszont már Lloris is tehetetlen volt. De Bruyne beadása után Laporte fejelt védhetetlenül a hálóba, 1-0! A hátralévő 10 percben a City nem adta meg a lehetőséget a Spurs számára, hogy egyenlítsen, így Guardiola történelmi sikert ért el. Ő lett a Ligakupa történetének első olyan edzője, aki zsinórban négyszer hódította el a trófeát csapatával.

Manchester City – Tottenham 1-0 (0-0)
Helyszín:
Wembley Stadion Vezette: P. Tierney
Gólszerző: Laporte (82.) ill. –
Sárga lapok: Laporte (45.), Fernandinho (59.) ill. Reguilon (27.)
Kiállítás: -ill.-

Manchester City: Steffen – Cancelo, Laporte, Dias, Walker – De Bruyne (Silva 87.), Fernandinho (Rodri 84.), Gündogan – Foden, Sterling, Mahrez Vezetőedző: Pep Guardiola

Tottenham: Lloris – Aurier (Bergwijn 90.), Alderweireld, Dier, Reguilon – Winks, Höjbjerg (Alli 84.), Lo Celso (Sissoko 67.) – Lucas (Bale 67.), Kane, Son Vezetőedző: Ryan Mason

 

A mérkőzés összefoglalója: