Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a csapatok közösségi média bojkottot hirdettek a következő fordulóra

A Premier League hivatalos közleményben tudatta, hogy a bajnokság következő fordulójában minden csapat számára közösségi média bojkott lesz érvényben, hogy ezzel lépjenek fel a játékosok elleni rasszista megnyilvánulások ellen. 

Az angol játékosok és klubok az utóbbi időben egyre több rasszista megnyilvánulásról és fenyegetésről számoltak be, amiket a közösségi média oldalaikon kaptak, ezért a jövő hétvégére bejelentették, hogy ez ellen fellépve nem használják ezen oldalaikat.

A bojkott a következő fordulóban indul mind a férfi, és mind a női csapatoknál, április 30-tól május 3-ig. Ez idő alatt az angol klubok és a játékosok kijelentkeznek a közösségi média fiókjaikból, legyen az Facebook, Twitter vagy az Instagram, hogy ezzel is hangsúlyozzák az ezeket az oldalakat üzemeltető cégek felőle, hogy tegyenek valamit az elhatalmasodó online gyűlölet ellen.

“A rasszista megnyilvánulások semmilyen formában nem elfogadhatóak és nem engedhetjük meg, hogy ez a borzalmas ámokfutás folytatódjon a játékosaink közösségi média oldalain”

– írta Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója a közleményben.

“A Premier League és a klubok ezért bojkottot hirdetnek, hogy felhívják a közösségi média cégek figyelmét arra, hogy sürgősen többet kell tenniük a faji gyűlölet felszámolásában.”

Februárban az angol klubok már elküldtek egy nyílt levelet a Facebooknak és a Twitternek, hogy sürgessék meg a bántó kommentek és posztok eltávolítását, illetve fejlesszék a felhasználók ellenőrzési folyamatát