Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Julian Nagelsmann nyáron elhagyja a klubot – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy vezetőedzőjük, Julian Nagelsmann nyáron távozik a klubtól, hogy egy bajnoki rivális kispadjára üljön le. 

Hivatalossá vált, amit eddig pletykáltak, mivel Julian Nagelsmann nyáron átveszi a Bayern München vezetést. A hírt mind a két csapat megerősítette a hivatalos oldalaikon.

Mint ismeretes, a bajorok vezetőedzője, Hansi Flick másfél hete jelentette be, hogy szerződése felbontását kéri, és az idény végén távozni szeretne a bajoroktól. Ez most hivatalosan is megtörtént, a helyére pedig a lipcseiek 33 éves trénere érkezik. Nagelsmann július 1-jétől lesz hivatalosan is a Bayern vezetőedzője, és egy öt éves szerződést írt alá új klubjával. Német sajtóhírek szerint a Leipzig 30 millió eurót kért az elengedéséért. Ennyi pénzt sosem fizettek még edzőért.

Nagelsmann neve több topklubnál is felmerült már, köztük a Real Madridnál is, de úgy tűnik, hogy a fiatal edző továbbra is hazájában szeretné kamatoztatni a tudását, ám most már a világ egyik legerősebb csapatát irányíthatja.