Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szezon végén befejezi a Dortmund legendája

A szezon végén távozik Dortmundból és felhagy a profi labdarúgással, Lukasz Piszczek. Azonban nem szakad el végleg a sportágtól az elnyűhetetlen lengyel védő, szülőfaluja csapatában folytatja.

Már az előző szezon végén is gondolkodott a visszavonuláson, de végül aláírt, még egy évre a Borussiához, azonban ez az idei tényleg az utolsó éve a Bundesligában. Nyáron, már 36 éves lesz a védő, akinek ez volt a 14. Bundesliga-szezonja, első három évében a Hertha játékosa volt, azóta viszont csak a Borussia Dortmundban futballozott. Eddig 330 Bundesliga fellépése van, az idei szezonban 9 alkalommal lépett pályára, a BL-ben is összeszorgoskodott 54 mérkőzést, többek között a Bayern ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntőben is pályára lépett. Összességében 378 mérkőzése van a Dortmundban, amivel az örökranglistán hetedik és a második a légiósok között, csak a brazil Dede lépett többször pályára a külföldiek közül.
A lengyel játékosnak, még legalább 4 alkalma lesz pályára lépni a német csapatban, hiszen a három bajnoki mérkőzés mellett, a Dortmundra egy Német Kupa-elődöntő is vár, a másodosztályú Holstein Kiel ellen.

A Borussiával kétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és a Német Szuperkupát is kétszer nyerte meg a gárdával, szintén kétszer választották az év csapatába a Bundesligában.

Piszczek 66-szor lépett pályára a lengyel válogatottban, amellyel szerepelt Világbajnokságon és Európa-bajnokságon is.

A védő nem hagy fel teljesen a labdarúgással, hiszen szülőfaluja csapatában, a lengyel negyedosztályban szereplő LKS Goczalkowice-ben folytatja a pályafutását.
“Itt nőttem fel, itt fejlődtem olyan férfivá, amilyen ma vagyok, ezért szerettem volna valamit visszaadni” – mondta a játékos, aki nem csak játékosa lesz a klubnak, de az utánpótlásért is felelni fog. A klub alelnöke a játékos édesapja.