Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: kirúgják az edzőt, ha nem lesz meg a BL-helyezés

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint az AC Milan együttese az aktuális idény végeztével leváltani készül mostani vezetőedzőjét, amennyiben a csapat nem teljesíti a korábbi minimális célkitűzést, a Bajnokok Ligája-szereplést érő első négy hely valamelyikét…

 

A vezető olasz sportforrások közül a La Gazzetta dello Sport és a Calciomercato is megerősítette, hogy az AC Milan meneszteni fogja az idény végén Stefano Piolit a vezetőedző posztjáról, amennyiben a Rossoneri nem harcolja ki a BL-indulást.

Fantasztikus őszi idénykezdete után a Rossoneri sokáig vezette a bajnokságot, de a tavaszi fordulást követően hibátlan Inter elhúzott mellettük és az egész mezőny mellett. A városi rivális öt fordulóval a vége előtt 11 ponttal vezeti a bajnokságot, a Milan pedig 13 ponttal van lemaradva tőlük az ötödik helyen. A milánóiak bár korábban rendszerint bajnoki álmokról beszéltek, Pioli mester a közelmúltban azt mondta, hogy a Bajnokok Ligája a céljuk, ám most a hajrában az is veszélybe került.

Az 55 éves szakember az elmúlt idény közben vette át a csapat irányítását, amely egyesek szerint miatta, második szerint sokkal inkább Zlatan Ibrahimovic érkezése révén megtáltosodott, ám mostanra a fiatal együttes elfogyni látszik. Pioli a 2019 októberi kinevezése óta 83 mérkőzésen irányította a csapatot, melyből 44-et nyertek meg. A tréner korábban sokáig csapat középcsapatoknál dolgozott, ám az elmúlt években, a Lazio, az Inter és a Fiorentina kispadján is feltűnt.