Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: “nem célunk a bajnoki cím”

A legutóbbi pontvesztése után az olasz bajnokságbeli (Serie A)első helyezés szempontjából nem éppen ideális helyzetbe kerülő AC Milan csapatának vezetőedzője mai kijelentésben a csapat valódi (valójában megváltozott) céljairól tett ellentmondásos kijelentést…

 

Az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es kiírásának első felében szinte végig vezető AC Milan csapata az ősszel nagyon elhitte, hogy megnyerheti a bajnokságot, és ennek megfelelő nyilatkozatokat tettek játékosai, edzői, azonban az Inter fordulás utáni elképesztő formájának köszönhetően 9 fordulóval a vége előtt már 11 pontot ver a városi riválisra.

“Sosem volt célunk a bajnoki cím, ezt csak ti találtátok ki! Csupán a Bajnokok Ligája-helyezést akarjuk elérni”

– jegyezte meg pénteki sajtótájékoztatóján a Rossoneri vezetőedzője, Stefano Pioli, akinek meglehetősen rövid memóriája van. A mester nem egész három héttel korábban, a Fiorentina elleni, 3-2-es sikert követően még azt a ecsetelte, hogy csapata mindent meg fog tenni a válogatott szünet utáni folytatásban az első helyért. Azóta sikerült egy pocsék meccsen leikszelniük a legfeljebb középcsapatnak tekinthető Samporiával, az Inter pedig pótolta elhalasztott meccsét, és máris megfordult a széljárás.

A Milan a szombati játéknapon a kiesés réme elől menekülő Parma otthonában fog pályára lépni 18 órai kezdettel, míg az Inter ebben a fordulóban az ugyancsak a bennmaradásért harcoló Cagliarit fogadja majd vasárnap délben.