Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: A Salzburg támadójával erősíthetnek a nyáron! – sajtóhír

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a nyári átigazolási időszakban megszerezné a Salzburg támadóját, Patson Dakát.

Mint ismert, a szezon végén távozik az RB Leipzig menedzsere, Julian Nagelsmann, akit a Bayern München vásárolt ki a szerződéséből 25-30 millió euró ellenében. A lipcsei alakulat a mai nap folyamán kinevezte új vezetőedzőjét Jesse Marsch személyében, és máris felerősödtek a pletykák, hogy Marsch korábbi csapatából, a Salzburgból tervez erősíteni. A Leipzig ebben a szezonban leginkább a csatárposzton szenvedett, mivel a támadói igen kevés gólt szereztek. Ennek megoldására a legfrissebb sajtóértesülések szerint Marsch Patson Dakát hozná a klubhoz, akinek az árát a Nagelsmannért kapott összegből finanszíroznák. Daka ebben a szezonban 37 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 31 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

A zambiai támadó 2017 nyara óta erősíti a Salzburgot. A klub színeiben 120 meccsen kapott szerepet, amelyeken 65 találat és 25 assziszt a mérlege. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 20 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.