Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Budapesten az Eb-trófea

A kevesebb mint 50 nap múlva kezdődő Európa-bajnokságot megelőzően mostanában az egyes helyszínek közt viszik körbe a kontinensbajnoki trófeát, amely péntektől vasárnapig Budapesten állomásozik…

Az Európa-bajnokság trófeája a pénteki napon a Puskás Arénában került kiállításra, ahol természetesen több neves személy mellett a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi is tiszteletét tette:

“Többé már aligha leszek karnyújtásnyira ettől a gyönyörű trófeától. Igaz, egyszer már láttam testközelből. Három évvel ezelőtt egy fegyelmi tárgyalás miatt voltam Genfben, ami azt illeti, megérte kiutaznom, mert a személyes meghallgatást követően az eltiltásomat csökkentették, ráadásul a helyszínen megcsodálhattam a serleget. Na, de ez már egy másik történet! Azért is simogattam meg a kupát, mert számomra elérhetetlennek tűnő dolgot szimbolizál, hiszen néhány éve magam sem gondoltam volna, hogy részese lehetek egy Európa-bajnokságnak.  Minden nap eszembe jut, milyen érzés lesz telt ház előtt játszani, sőt álmodok is róla! Sok minden kavarog ezzel kapcsolatban bennem… Felemelő belegondolni abba, hogy másfél hónap múlva itt, a Puskás Arénában Európa-bajnoki csoportmeccset vívhatunk előbb Portugáliával, aztán Franciaországgal. Az Uruguay elleni stadionavatón megtapasztalhattuk, milyen érzés az, amikor tele van a lelátó, mit ne mondjak, fantasztikus volt. És talán hihetünk abban, hogy a portugálok és a franciák elleni mérkőzést övező atmoszféra még nagyobb hatással lesz mindnyájunkra. Öt évvel ezelőtt volt szerencsém Budapesten megélni, milyen eufóriát vált ki az Eb-szereplés az emberekből, vágyom arra, hogy ezen a nyáron hasonlóban legyen részünk”

– nyilatkozta a kapitány a Nemzeti Sport részére.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Sevilla és Szentpétervár): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.