Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori játszótársa még mindig nem hiszi el Maradona halálát

Több mint öthónappal ezelőtt hunyt el a világ valaha volt egyik legjob és legnagyobb hatást elért játékosa, Diego Maradona, azonban világszerte sok ezren még mindig nem tudják felfogni a hiányát…

 

Az egykori világbajnok legenda, Diego Maradona elvesztésével kapcsolatban a minap az argentin válogatott egykori ikonikusa kapusa, Sergio Goycochea is elárulta, hogy nem tud napirendi pontra térni egykori csapattársa elvesztése felett:

“Minden annyira él az emlékeimben vele kapcsolatban, hogy a ma napig hazugságnak tűnik, hogy meghalt. Nagyon megdöbbentett, mintha egy darabot elvettek volna az életedből, de olyan érzésem van, mintha ez még mindig csak légből kapott lenne.”

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.

Alighanem mindez nem tudja csökkenteni a hozzátartozók fájdalmat, melyet halála jelentett, de neve minden bizonnyal örökké fenn fog maradni az utókor számára.