Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: „Még nem beszélünk a bajnoki címről”

Már csak egyetlen lépésre van az olasz bajnoki címtől az Internazionale együttese. A milánóiak már ma bajnokok lehetnek, ha az Atalanta nem tudja megverni a Sassuolot. Az Inter védelmének vezére, Stefan de Vrij igyekszik profin tekinteni az „elkerülhetetlen” felé.

Valószínűleg felesleges álszerénység lenne nem elkönyvelni már most az Inter tizenkilencedik bajnoki címét. A kék-feketék toronymagasan vezetik a Serie A tabelláját. A milánói klub a Crotone-t gyűrte le tegnap egy sima meccsen, és került egyetlen pontnyi távolságra a biztos elsőségtől.

Sőt, a Conte-csapatnak még csak pontot sem kell szereznie a maradék négy bajnokin: elég, ha ma az Atalanta képtelen lesz megverni a Sassuolot. A tegnapi győzelem után de Vrij nyilatkozott az Inter TV-nek:

„Úgy gondolom, hogy ez egy olyan lépés volt, amit meg kellett tennünk a szezonban. Nem idegeskedtünk, előbb-utóbb meg kellett érkeznie a gólnak. Sikerült egy fontos győzelmet hazavinnünk. Úgy gondolom, hogy öröm számunkra a közös munka, évek óta ismerjük egymást. Jobban ismerjük egymást, tudjuk, hogyan kell védekezni és támadni. Sokat fejlődtünk. Nem hiszem, hogy ne koncentráltunk volna a pályán, jól felkészültünk. A Scudetto? Még nem beszélünk róla, erről jelenleg nem tudok mit mondani.”

– fogta vissza magát a holland védő.