Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fölényes győzelmével mozdult el a kieső helyről a Hertha – videóval

A kényszerszünet után komoly idény végi erőltetett menetben lévő Hertha BSC csapata a csütörtöki kora esti órákban a Freiburg ellen játszott le egy korábbról elhalasztott találkozót a német bajnokságban (Bundesliga)…

A Hertha BSC még a vártnál is simábban, 3-0-ra győzte le a Freiburg gárdáját a csütörtöki pótolt mérkőzésen. A fővárosi gárda már az első negyedórán belül magához ragadta a vezetést, miután a lengyel gólgyáros, Krzysztof Piatek közvetlen közelről vette be Müller ketrecét. Nem telt el újabb tíz perc sem, és az aktívabban játszó Hertha fölénye máris újabb találatban mutatkozott meg, Radonjic bejátszásából Peter Pekarik fejelte be a második berlini gólt. A vendégek a korai sokkból csak a félidő hajrájában ébredtek fel, Demirovic járt közel a szépítéshez, ám lövése végül célt tévesztett. A szünet alatt a Freiburg mestere, Christian Streich Keitert és Grifót is pályára küldte, akik vezetésével növelni tudták a csapásszámot. A kezdeti nagy igyekezet ellenére a lehetőségek kimaradtak, a Hertha biztosan verte vissza a próbálkozásokat, és a játékrész második felében már egyre masszívabban játszva őrizték a kétgólos különbséget. A hajrá perceiben a korábban gólpasszt jegyző Nemanja Radonjic maga is eredményes tudott lenni, beállítva a mérkőzés végeredményét.

Győzelmével a Hertha elmozdult a kieső zónából, és mindig kevesebb meccset játszott közvetlen vetélytársainál. A középmezőnyhöz tartozó Freiburg soraiban Sallai Roland 83. percet töltött a pályán, nem sokkal lecserélése előtt sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Hertha BSC – Freiburg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Piatek (13.), Pekarik (22.), Radonjic (85.) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye