Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiorentina: “Megmutattuk csapatunk erejét”

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokság hétvégi fordulójának szombat esti rangadóján a hányattatott szezont futó Fiorentina 2-0-s győzelmet aratott a Lazio felett…

 

A közelmúltban beárazott Dusan Vlahovic két újabb góljával már 21 találatnál jár az idényben, és véleménye szerint a Lazio legyőzése alkalmával csapata, a Fiorentina megmutatta valódi erejét:

“Megmutattuk mennyire fontos volt számunkra az a meccs, mindent kiadtunk magunkból, ami bennünk volt. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hiszen sikerült nyernünk. Egy rendkívül erős csapat ellen is képesek voltunk megmutatni, hogyha a tudásunk legjavát nyújtva, egymásért küzdve, szilárdan játszunk, akkor a csapatban rejlő minőség utat tör magának. Szeretnék gratulálni az egész csapatnak, keményen dolgoztunk, megérdemeltük a győzelmet.”

Vlahovic 2018-ban a 18. születésnapját követően csatlakozott a Partizan Beogradtól az olasz együtteshez. A Fior soraiban az első idényében tíz bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget a 2018-2019-es évad tavaszi felében. A következő szezonban epizódszereplőként követelt magának egyre több játékpercet, és a 2019-2020-as kiírást 30 fellépés alatt hat találattal zárta. Idén ezt is felülmúlta és már 21 találatnál jár 34 fellépésről, amikor még három forduló hátra van a szezonból, így egy csapásra az európai futball egyik legfelkapottabb támadója lett.

A 21 éves Vlahovicsot megelőzően a Fior mezében csak négy légiós lőtt 21 találatot, legutóbb a legendás Gabriel Batistuta, míg Luca Toni 2005-2006-os gólkirályi címet jelentő évben elért 31 gólja óta egyetlen játékos sem volt ennyiszer eredményes a klub színeiben.