Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Koeman nem érti, hogy mi történt

Az FC Barcelona vezetőedzője szerint a Levante elleni 3-3-as döntetlen után az FC Barcelona labdarúgócsapata „nagyon bonyolult” helyzetbe került a bajnoki címért folyó harcban.

A Barcelona a szünetben már két góllal vezetett az előző nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot elveszítő Levante vendégeként, majd miután a hazaiak a második félidőben kiegyenlítettek, Ousmane Dembélé góljával újra előnybe került a Barca, mégsem tudott nyerni. Ronald Koeman nem érti, mi történt csapatával a fordulás után.

„Az első félidő rendben volt, a második játékrészben azonban rengetegszer elveszítettük a labdát. Engedtük, hogy a Levante visszajöjjön a meccsbe. Edzőként én vagyok a leginkább felelős a történtekért, de én is csodálkozom, mi történt, mert a szünetben az intenzitásról beszélgettünk az öltözőben, ezzel szemben a második félidőben csökkent a dinamizmus a játékunkban. Néha vannak dolgok, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Amikor kisebb agresszivitással játszol, akkor későn reagálsz az eseményekre. Lelassultunk, ami problémát jelentett. Egyénileg senkit sem hibáztatok, a csapatvédekezés nem volt a megfelelő szinten. Három kapott gól negyvenöt perc alatt nagyon sok.”

A holland szakember jövőjén és munkájának megítélésén nem segített a valenciai döntetlen, amivel ő maga is tisztában van annak ellenére, hogy a Levante elleni meccs előtt még biztos volt a maradásában.

„Az edzőket mindig kétségbe vonják, de egy ilyen második félidő után teljesen megértem, hogy felvetődnek kérdések. A bajnoki címért folyó csata nagyon bonyolulttá vált számunkra, minden a riválisaink eredményein múlik” – tette hozzá Koeman, akinek 2022 nyaráig szól a szerződése a Barcelonánál.

Sergio Busquets nem fogalmazott ilyen óvatosan, szerinte a bajnoki címről innentől kezdve kár beszélni Barcelonában.

„Rossz érzésekkel megyünk haza. Többször is betalálhattunk volna, de szokás szerint megint könnyű gólokat kaptunk. Megfizettünk a hibáinkért. A liga gyakorlatilag véget ért számunkra” – mondta a spanyol középpályás a meccs után.

A katalánok vasárnap a Celta Vigót fogadják a 37. fordulóban – Frenkie de Jong nélkül, mert ő a Levante ellen megkapta az ötödik sárga lapját –, majd a jövő hétvégén a jelenleg sereghajtó Eibar otthonában fejezik be a bajnokságot.