Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: legyőzte a Valenciát, így még nem adta fel bajnoki álmait a Sevilla – videóval

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Sevilla a Valenciát fogadta, és győznie kellett, ha nem akar lemaradni az első három helyen álló csapattól, és ez össze is jött Lopetegui gárdájának. A Barca botlásával pedig nem csak egy jobb helyezésben bízhat, de még nem kellett feladnia a bajnoki álmait sem. A Valencia viszont ezzel a vereséggel továbbra sem tud ellépni az alsóháztól. 

Egész kiegyenlített volt az első félidő a csapatok között a játék képét tekintve, de a helyzeteknél a Sevilla volt veszélyesebb. A 22. percben Suso be is talált, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A 26. percben ismét Suso próbálkozhatott közepes távolságból, de Cillessen bravúrral védett. A 36. percben Gudelj kapott egy jó indítást és távolról el is lőtte a labdát, ami végül kevéssel elkerülte a kapu bal oldalát. A Valenciának csak néhány gyengébb próbálkozása volt, így a szünet előtt már nem esett gólt.

A második félidő is hasonló volt az elsőhöz, de a Valenciának is volt veszélyesebb helyzete, mint például az 57. percben, amikor Vallejo szerezte meg a kipattanót és kapura is lőtt, de Bono fantasztikus mozdulattal védett. A 62. percben azonban már Alejandro Gomez próbálkozását kellett védenie Cillessennek. A 67. percben a holland kapus már nem tudott segíteni csapatának, hiszen a Sevilla megszerezte a vezetést: egy nagyon szép akció végén Fernando passza után En Nesyri lőtte be a labdát a kapu bal oldalába, és bár a játékvezető sokáig várt a VAR jelentésére, végül megadta a találatot. Innentől kezdve a hazaiaknak már csak ki kellett húznia a végéig, ami nem volt nehéz, mert a Valencia nem nehezítette meg a dolgukat, és a végére már nem változott az eredmény.

Sevilla – Valencia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: En Nesyri (66.) ill. –
Sárga lap: Escudero (66.), Gudelj (37.) ill. Soler (80.), Paulista (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

A 36. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Osasuna 3-2 Cadiz
Elche 0-2 Alavés
Levante 3-3 Barcelona

Szerda:
Sevilla – Valencia 1-0
20:00 Celta Vigo – Getafe
20:00 Huesca – Athletic Club (Tv: Spíler 1)
22:00 Atletico Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Valladolid – Villarreal (Tv: Spíler 2)
20:00 Eibar – Real Betis
22:00 Granada – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: