Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: “Tudtuk, hogy nyernünk kell!”

Az FC Barcelona Levante elleni döntetlenjét követően, valamint a Real Madrid kellemetlennek ígérkező Granada elleni vendégjátéka előtt az Atlético Madridnak nagyon kellett a győzelem a Real Sociedad ellen, ami meg is lett. Ahogyan Diego Simeone is elmondta a lefújást követően, most ez is a legfontosabb. 

Mint ismert, az Atléticonak ugyan izgulnia kellett a hajrában, végül csak megnyerte Sociedad elleni találkozóját a Wanda Metropolitanoban.

“Tudtuk, hogy győznünk kell!” – Kezdte gondolatmenetét Simeone mester a lefújást követően, amellyel lényegében tökéletesen össze is foglalta a “matracosok” célját.

“Egy olyan csapat ellen játszottunk, amely ellen főleg idegenben szoktunk megszenvedni. Úgy gondolom, az első félidőben abszolút fölényben voltunk, 2-0-nál meg volt az esélyünk arra is, hogy tovább növeljük az előnyünket. A második félidő közepétől aztán abszolút nyitottá vált a találkozó. A Sociedad nagyon akarta az egyenlítést, így meg kellett szenvednünk azért, hogy megnyerjük a találkozót. Egy bajnoki szezon végén, főleg a mostaniban különösen fontos, hogy győzni tudj az utolsó meccseken, szerencsére ez sikerült most!” – Folytatta Siemone.

“Most pihennünk kell, feltöltődnünk és maximálisan felkészülnünk a folytatásra. Mindannyiunk számára nagyon nehéz ez az idény, sok minden történt, de együtt éljük meg a sikereket, kudarcokat. Hiába kezdtük remekül a bajnokságot, tudtuk, hogy a riválisaink ettől még versenyben maradnak. Két meccsünk maradt hátra, két döntő, amelyekre ugyan úgy kell készülnünk, mint eddig: A soron következő összecsapás a legfontosabb. A bajnokság elképesztően nyílt, az elmúlt öt fordulóban például mindenki a maga szempontjából legrosszabbkor veszített pontokat.” – Így Simeone, aki azért egy lelkesítő üzenetet is belecsempészett mondandója végére.

“Mi vagyunk az Atleti! Ha nem szenvednénk, akkor azok nem is mi lennénk! Köszönjük a szurkolóinknak, azoknak is akik eljöttek ma a stadionhoz, és azoknak is akik otthonról szorítottak értünk. A futballban a szurkolók mindig extra támogatást jelentenek. Nekünk pedig nagyszerű szurkolóink vannak!” – Tette még hozzá Simeone, akinek csapata amennyiben megnyeri hátralévő két bajnokiját (Osasuna otthon, Valladolid idegenben – a szerk.), egészen biztosan révbe ér a La Ligában is.