Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nehezen, de behúzta a Real Sociedad elleni mérkőzést az Atletico Madrid! – videóval

A Barcelona tegnapi botlása után nagy esély nyílt az Atletico Madrid előtt, hogy lerázza egyik riválisát. A “Matracosoknak” végül sikerült is, miután 2-1-re legyőzték az 5. helyezett Real Sociedadot. Diego Simeone fiai kétgólos előnyre tettek szert az első játékrészben, amiből egyet meg is tudtak őrizni a mérkőzés végéig.

Nagyon bekezdett az Atletico Madrid, több veszélyes helyzetet is ki tudtak dolgozni, az első 15 percben, akár 3 gólt is szerezhettek volna. A 16. minutumban aztán Carrasco tudta értékesíteni Llorente indítását, 1-0! A „Matracosok” igen gyorsan, a 28. percben már a második góljukat szerezték. Suárez küzdött meg emberével, majd kiválóan ugratta ki Correát, aki nem hibázta el a helyzetét, 2-0! A vendégek is több komoly lövésig jutottak, elsősorban Isak révén, de vagy Oblak tudott bravúrral hárítani, vagy a kapufa mentette meg Simeone csapatát.

A második játékrészben már rendezte sorait a Sociedad védelme, amely az első félidőben nagyon szellősen működött. Ettől függetlenül az Atleti így is eljutott pár nagyobb helyzetig, de ezeket nem tudták értékesíteni. Alguacil csapata támadásban is javult, ám Oblak eszén nem tudtak túljárni. A 77. percben Suárez előtt adódott nagy lehetőség, hogy végleg lezárja a találkozót, de az uruguayi támadó nem tudta értékesíteni a helyzetét. 10 perccel a rendes játékidő vége előtt hatalmas esélyt szalasztott el a Sociedad. Portu a kapufát találta el, majd Oblak védett hatalmas bravúrral, végül pedig Savic blokkja kellett, hogy ne tudjon szépíteni a vendég alakulat. A 82. minutumban viszont már nem úszta meg az Atleti. Egy szögletet követően közelről Zubeldia talált a hálóba, 2-1! Az utolsó 10 percben mindent megpróbált a Sociedad, de az Atletico kihúzta a hármas sípszóig, így 4 pontra el tudott lépni a Barcelonától, és átmenetileg 5 egységre lerázták a Real Madridot is.

Atletico Madrid – Real Sociedad 2-1 (2-0)
Helyszín:
Wanda Metropolitano Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: Carrasco (16.), Correa (28.) ill. Zubeldia (83.)
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Felipe, Savic, Trippier – Carrasco, Saúl (Kondogbia 73.), Koke, Correa (Felix 73.) – Llorente, Suárez (Lodi 81.) Vezetőedző: Diego Simeone

Real Sociedad: Remiro – Zaldua, Elustondo (Zubeldia 69.), Sagnan (Pacheco 59.), Monreal (Lopez 59.) – Guridi, Zubimendi, Portu, Oyarzabal (Merquelanz 69.), Barrenetxea – Isak (Bautista 46.) Vezetőedző: Imanol Alguacil

A mérkőzés összefoglalója:

A 36. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Osasuna 3-2 Cadiz
Elche 0-2 Alavés
Levante 3-3 Barcelona

Szerda:
Sevilla 1–0 Valencia
Celta Vigo 1–0 Getafe
Huesca 1–0 Athletic Club
Atletico Madrid 2–1 Real Sociedad

Csütörtök:
19:00 Valladolid – Villarreal (Tv: Spíler 2)
20:00 Eibar – Real Betis
22:00 Granada – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: