Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA jóváhagyta a City-sztár állampolgárság-váltását – HIVATALOS

A napokban számoltuk be róla, hogy a Manchester City játékosa megunta a felesleges várakozást a francia válogatott behívóért, és a továbbiakban a spanyol válogatottat szeretné erősíteni…

A FIFA a pénteki napon közleményben erősítette meg, hogy jóváhagyta a Manchester City kiváló hátvédje, Aymeric Laporte állampolgárság-váltási kérelmét, így a hátvéd akár már a nyári Európa-bajnokságon pályára léphet a spanyol válogatott színeiben.

Mint ismeretes, a 26 esztendős védő Franciaországban látta meg a napvilágot baszk származásúként, ezért a gyökereit rendkívül komolyan vevő Athletic Club csapatában nevelkedett, amelynek felnőtt csapatát 2012-től egészen 2018-ig szolgálta. Laporte több mint csaknem 200 tétmérkőzésen játszott a bilbaói csapat színeiben, majd 2018 januárjában 57 millió font ellenében átigazolt a City-hez, ahol szintén hamar alapember lett. Klubváltása és meghatározó szerepe ellenére azonban a francia válogatottba továbbra sem hívták meg.

Honosítását korábban már Julen Lopetegui és Luis Enrique is szorgalmazta, miközben Deschamps több ízben is kijelentette, hogy nem számol a hátvéddel. Laporte a korosztályos válogatottakban a franciákat erősítette, de mivel felnőtt kategóriában egyetlen mérkőzésen sem szerepelt, így nincs akadálya a váltásnak.