Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: ikszelt a DAC, bajnok lett a Slovan

A szombati napon bonyolították le az első két helyen álló csapat mérkőzését a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának utolsó előtti fordulójában…

A Slovan Bratislava gárdája a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) szombati játéknapján hozta a kötelezőt, és 4-0-s győzelmet aratott az Aranyosmarót vendégeként, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bebiztosította a bajnoki címét. A pozsonyiak biztos diadalmenete alkalmával David Strelec és a korábban Magyarországon is futballozó Ezekiel Henty egyaránt két-két gólt szerzett.

A Slovan együttese fennállása során a 15. bajnoki címét ünnepelhette, egyúttal zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a szlovák bajnokságot. Holman Dávid ugyancsak mindhárom bajnokcsapatnak tagja volt, ráadásul az idei szezonban kilenc találattal vette ki a részét a sikerből.

Ezt követően az FC DAC 1904 együttese egy tulajdonképpen már tét nélküli mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent a Trencsén ellen, mivel a dunaszerdahelyiek második helye már korábban biztossá vált, a Slovan sikerével pedig eldőlt, hogy az első helyre nem lehet matematikai esélyük.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)