Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: három tizenegyes, két piros lap és torinói győzelem a Juve-Inter rangadón – videóval

Az olasz bajnokság 37. fordulójában találkozott ismét egymással a Juventus és az Inter. Andrea Pirlóéknak fontos volt a győzelem abból a szempontból, hogy ha a következő szezonban is szeretnének a BL-ben indulni, a milánóiak viszont már bajnokként érkeztek Torinóba, de már csak presztízsből is nyerni akartak. A rangadó nevéhez híven eseménydús volt, három tizenegyessel, két piros lappal és öt góllal, de a végén a Juventus örülhetett, ami így most a negyedik helyen áll a tabellán. 

Labdabirtoklásban kiegyenlített volt a mérkőzés, viszont a Juventus sokkal veszélyesebb volt. A 11. percben Chiesa fejelte Danilo beadását Kulusevski elé, aki azonban csak az előtte álló Skriniarba lőtt, az ezt követő szöglet után pedig Chiesa lőtt a léc felé. A 21. percben ismét Chiesa lőtt, de ezt pont Ronaldo blokkolta, majd Kulusevski De Vrijbe lőtte a labdát. Az ezt követő szöglet után többen is elestek, majd Chiellini reklamált nagyon, és a VAR használata után kiderült, hogy Matteo Darmian húzta le őt az ötösön, amiért tizenegyest kapott a Juve. Természetesen Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, viszont tőle szokatlan módon kihagyta, Handanovic kiütött labdáját azonban már beverte, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A 33. percben Lautaro Martínez kapott nagyot De Ligttől a tizenhatoson belül, majd a VAR segítségével a játékvezető az Internek is büntetőt ítélt. Lukaku állt oda a tizenegyesponthoz, majd a jobb alsóba lőtt a balra dőlő Szczesny mellett, ezzel pedig kiegyenlített. A végén is többet támadott a Juve, de ez inkább meddő fölény volt. Ronaldo bal oldali beadását a kapus húzta le, Danilo távolija fölé szállt, Chiesa lövését pedig Skriniar blokkolta. Már majdnem lefújták a meccset, amikor a hosszabbítás negyedik percében még megszerezte a vezetést a Juve: Kulusevski gurította vissza Cuadradónak a labdát, aki távolról, félmagasan a kapu közepébe lőtt, Eriksenen megpattanva.

A második félidő elején emberhátrányba került a Juve, amikor az 55. percben Bentancur megkapta a második sárga lapját Lukaku ellökéséért. Ezt követően hatalmas volt az Inter mezőfölénye, ami azért nem meglepő 11 emberrel, de helyzetük és lövésük alig volt. A 70. percben Andrea Pirlo még Ronaldót is lecserélte, és Moratában bízott, hogy sikerül még emberhátrányban is gólt szerezni. Bár szinte az egész félidő eseménytelenül telt, a 83. perctől kezdve megint beindultak az események, kezdve azzal, hogy kiegyenlített az Inter: Barilla beadására sietett a kapu elé Lukaku, akit Chiellini akart megállítani, de végül a védőről a kapuba pattant a labda. A Juve reklamált, de a videóbíró felvételének megnézése után a játékvezető úgy döntött, hogy Lukaku nem volt szabálytalan, sőt inkább Chiellini volt az… Nem kellett sokat várni, csak a 87. percig, amikor is ismét tizenegyest kapott a Juve, miután Cuadradót buktatta Perisic a tizenhatoson belül. A kolumbiai játékos állt oda a labda mögé, hogy ha már ő harcolta ki a lehetőséget, és nagyon könnyen lőtt Handanovic mellett a hálóba, amivel ismét vezetést szereztek a torinóiak. Itt azonban még nem ért végett a mérkőzés, hiszen a 92. percben Brozovic akadályozta meg becsúszva, hogy Cuadrado meginduljon a labdával, amiért megkapta a második sárgáját is, így az Inter is 10 emberrel fejezte be a mérkőzést. A vendégek még megnyomták az utolsó két percet, de ez már nem segített rajtuk.

Juventus – Inter 3-2 (2-1)
Helyszín: Allianz Stadion (Torinó) Vezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: Ronaldo (24.), Cuadrdao (45+4. 88. – büntetőből) ill. Lukaku (35. – büntetőből), Chiellini (84. – öngól)
Sárga lap: Bentancur (20.), Chiellini (86.), Cuadrado (90.) ill. Darmian (23.), Lautaro Martínez (75.), Bastoni (78.), Brozovic (88.)
Kiállítás: Bentancur (55.) ill. Brozovic (90+2.)

Juventus: Szczesny; Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro; Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Chiesa (Demiral, 70.); Kulusevski (McKennie, 58.), Ronaldo (Morata, 70.). Vezetőedző: Andrea Pirlo

Inter: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni (Vecino, 80.); Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen (Sensi, 73.), Darmian (Perisic, 46.); Lautaro Martínez, Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte

 

A 37. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Genoa – Atalanta 3-4
Spezia – Torino 4-1
Juventus – Inter 3-2
20:45: AS Roma – Lazio (tv: Digi Sport1)

Vasárnap:
12:30: Fiorentina – Napoli (tv: Digi Sport3)
15:00: Benevento – Crotone (tv: Digi Sport1)
15:00: Udinese – Sampdoria (tv: Digi Sport1)
18:00: Parma – Sassuolo (tv: Digi Sport2)
20:45: AC Milan – Cagliari (tv: Digi Sport1)

Hétfő:
20:45: Verona – Bologna

A bajnokság jelenlegi állása:

A bajnokság jelenlegi állása: