Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: már az új edzőt keresik – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona csapata a spanyol bajnokság (La Liga) utolsó előtti fordulójában vereséget szenvedett a Celta Vigo ellen, ezzel a katalánok bajnoki álmai elszálltak…

A vasárnapi vereség után a hétfői napon a katalán média egy emberként volt tele azzal a hírrel, mely szerint a Barcelona kispadján végleg megpecsételődött az idény előtt kinevezett Ronald Koeman sorsa. A csapathoz közeli forrásnak tekinthető RAC1 rádió konkrétan úgy fogalmazott, hogy “99 százalékban biztos” a holland szakember távozása a Blaugrana éléről.

A csapat egykori játékosa tavaly augusztusban vette át a Barca irányítását, és bár a Király-kupát megnyerték vele, a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúztak, és a bajnokságban sem végezhetnek már előrébb a harmadik helyezésnél.

A helyi sajtó értesülései szerint a klubvezetés első számú kiszemeltje a vezetőedző posztjára Xavi lehet, aki éppen a napokban hosszabbítottak meg katari csapatával a szerződését, de a beszámolók szerint a megállapodás részét képzi egy olyan kitétel, hogy a Barcelona kedvéért bármikor kiléphet a szerződésből. Xavi a 2019 óta tartó katari regnálása óta a közelmúltban már a második bajnoki címét ünnepelhette csapatával, összességében pedig a hatodik trófeáját nyerte tréneri pályafutása során a csapat élén.