Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane újabb kulcsemberére nem számíthat a bajnoki döntőn!

Miután a Real Madrid és az Atlético Madrid is megnyerte aktuális találkozóját a 37. fordulóban, a két rivális az utolsó játéknapon dönt majd a bajnoki cím sorsáról. Az esélyeket szinte lehetetlen megjósolni, ahogyan előnyökről és hátrányokról sem érdemes beszélni – Bár a Real oldalán továbbra is kellemetlen a helyzet sérülésfronton. 

Kiderült ugyanis, hogy sípcsontsérülés miatt Ferland Mendy három hétre kidőlt, így nem játszhat a Villarreal elleni sorsdöntő bajnokin sem.

A francia balhátvédnél egészen pontosan csonthártyagyulladást diagnosztizáltak, amelynek futballisták esetében a leggyakoribb oka a túlterhelés, a stressz vagy a kimerültség lehet. A madridi As című sportnapilap pont utóbbira hívja fel a figyelmet, megjegyezve, hogy Mendy esetében könnyen lehet, hogy túlterhelésről/kimerültségről is beszélhetünk, hiszen a francia bekk 16 napot hagyott ki április-május fordulóján vádlisérülés miatt, majd szinte egyből jött a sípcsont-sérülése is.

A korábbi Olympique Lyon-játékos abszolút alapembere volt az idei Real Madridnak. Minden sorozatot figyelembe véve, hogy 38 találkozón lépett pályára a szezonban.

A Real Madrid keretéből egyébként minden jel szerint a Villarreal elleni, utolsó fordulóbeli találkozóról hiányozhat még Lucas Vázquez, Dani Carvajal, Sergio Ramos, és akár a karanténba kerülő Toni Kroos is. Raphael Varane pedig versenyt fut az idővel lábsérülését követően.