Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: hátrányban mindkét nagycsapat

Az olasz másodosztály (Serie B) 2020-2021-es idényének alapszakasza után már javában zajlik a rájátszás a feljutásért, a hatcsapatos tornán hétfő este már az elődöntők első mérkőzéseit bonyolították le…

 

A rájátszás első körében már a Bresciát kiejtő Cittadella gárdája az egész idénynek a feljutás reményével nekivágó Monza csapatát látta vendégül az elődöntőben, és egy mesterhármassal 3-0-ra győztek a hazaiak. Noha az elején még a vendégek szereztek egy érvénytelen találatot, a Citta az első negyedórán belül meg tudta szerezni a vezetést, Vita kiváló passzából Enrico Baldini volt eredményes. Nem telt el újabb tíz perc sem, és Kastrati kapus felívelését követően az egykori Inter-nevelésű Baldini újabb góllal sokkolta a Brianzolit. Az első félidőben mindét csapatnak végre kellett hajtania egy-egy kényszerű cserét, a hazaiak biztosan őrizték kétgólos vezetésüket. A második játékrész során sem sokat változott a játék képe, a Monza mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, azonban csak kisebb lehetőségekig jutottak. A véghajrában egy ellenakció végén Baldini elérte a mesterhármast, a Citta pedig végképp padlóra küldte a Monzát, amelynek így a csütörtöki visszavágón legalább három góllal kéne nyernie a továbbjutáshoz.

Cittadella – Monza 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Baldini (13., 22., 85.), ill.

 

A hétfő esti elődöntő-párharc első felvonásán ugyancsak a már játékban lévő hazai csapat legyőzte a frissen csatlakozó kiemeltet, a Venezia 1-0 arányban nyert a tavaly még élvonalbeli Lecce ellen. Már az első 45 perc során is sokkal több lehetőség adódott a velenceiek előtt, azonban Gabriel kapus és a Lecce védelme kiválóan állta a sarat. Ahogy viszont elkezdődött a második játékrész, Maleh bejátszásából a hazaiak gólfelelőse, Francesco Forte azonnal eredményes tudott lenni. A salentóiak rögtön válaszolhattak volna, ám a másodosztályú gólkirály Coda kísérleténél Maenpaa kapus bravúrral védett. Bár a Lecce igyekezett egyenlíteni, a Venezia biztosan őrizte előnyét, ráadásul még egy érvénytelen gólt is szerzett, Modolo találatát kezezés miatt nem adták meg. Az északi gárda így egygólos előnyből várhatja a visszavágót, vagyis csütörtökön a döntetlen is elég a továbbjutásokhoz, a Lecce viszont ha nyer, akkor készülhet a fináléra, mivel az összetett döntetlen eredmény az ő továbbjutásukat jelentené.

Venezia – Lecce 1-0 (0-0)
Gólszerző: Forte (47.), ill.

A rájátszás további programja

Elődöntő: (visszavágó május 20.)

Monza – Cittadella 20:45 (első mérkőzés: 0-3)
Lecce – Venezia 18:30 (első mérkőzés: 0-1)

Döntő: (május 23. és 27.)

Az elődöntők nyertesei

Az elődöntő és a döntő folyamán a bajnokságban előrébb végző csapat játszhatja otthon a visszavágót, és a kiemelt számára az összetett döntetlen eredmény is elegendő a továbbjutáshoz.