Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: kijelölték a franciák keretét – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, nagy visszatérőt köszönthetünk az Európa-bajnokságon a vb-címvédő francia válogatott keretében, hiszen Karim Benzema visszatért a nemzeti csapatba…

Didier Deschamps szövetségi kapitány korábbi várakozásoknak megfelelően valóban meghívta a Real Madrid kiválóságát, Karim Benzemát a francia válogatott 26 fős, Európa-bajnokságra készülő keretébe. A rutinos támadó 2015 után játszhat újra a nemzeti tizenegyben.

“Találkoztunk, nagyon hosszan beszélgettünk, ezt követően alaposan végiggondoltam mindent, és meghoztam a döntésemet. Nekem is szükségem volt, és neki is szüksége volt erre a beszélgetésre. Szeretném, ha mostantól ez a döntés elveszítené különlegességét. Szövetségi kapitányként a felelősségem nagyobb, a személyes szempontjaimnál többet kell mérlegelnem egy döntés meghozatalakor” – árulta el a döntés körülményeiről a kapitány.

A Les Bleus kerete rendkívül erős, ám a mély merítési lehetőség miatt így sem fértek be a névsorba olyan nagyszerű képességű labdarúgók, mint például Anthony Martial, Eduardo Camavinga, Steven Nzonzi, Dayot Upamecano, Theo Hernández, Houssem Aouar vagy éppen Tanguy Ndombele, míg Aymeric Laporte már korábban országot váltott a kihagyása miatt.

Mindeközben a legutóbbi, 2018-as világbajnokságon diadalmaskodó francia válogatott keretéből kilencen, név szerint Samuel Umtiti, Blaise Matuidi, Djibril Sidibé, Nabil Fekir, Florian Thauvin, Benjamin Mendy, Alphonse Areola, Adil Rami és a már említett Nzonzi nem került be a mostani meghívottak közé.

A francia a válogatott kerete

Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)
Hátvédek: Benjamin Pavard (Bayern München), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (FC Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern München), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sevilla)
Középpályások: N’Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern München), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético Madrid)
Támadók: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern München), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (FC Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (FC Barcelona)