Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kihagyja az Eb-t a német válogatott csillaga – HIVATALOS

Bár a német válogatott Európa-bajnokság készülő keretét a torna után leköszönő Joachim Löw csak a szerdai napon fogja bejelenteni, annyit már tudni lehet, hogy a Borussia Dortmund kiválósága nem lesz tagja a névsornak…

A Borussia Dortmund 31 esztendős támadó középpályása, Marco Reus Instagram-oldalán jelentette be, hogy ki fogja hagyni az idei Európa-bajnokságot:

“Sziasztok! Fárasztó és bonyolult idény után – amely hál’ Istennek sikeresen zárult – én és Joachim Löwszövetségi kapitány úgy döntöttünk, nem utazom az Európa-bajnokságra. Nagyon nehéz döntés volt, mert mindig büszkén képviselem a hazámat, de arról sem szabad megfeledkeznem, hogy kellő mennyiségű időt kell adnom a testemnek a regenerációhoz. Igyekszem a lehető legjobban kihasználni a szünetet annak érdekében, hogy optimistán vághassak neki az új idénynek. A legjobbakat kívánom a csapatnak és a kapitánynak, szorítok a sikerért!”

Emlékezhetünk rá, hogy Reusnak sajnálatos módon már “történelme” van a világesemények kihagyásával kapcsolatban, különféle sérülések miatt a 2014-es világbajnokságtól és a 2016-os Európa-bajnokságtól is távol kellett maradnia. Mivel heteken belül ünnepli a 32. születésnapját, és karrierje során számtalan sérülés nehezítette kibontakozását, az sem elképzelhetetlen, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott kontinensviadal lett volna az utolsó nagy tornája.

Reus 2019 óta nem lépett pályára a válogatottban, összesen 44 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, 13 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken.