Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: szerződést bontott veterán támadójával az Atlanta United – HIVATALOS

A januárban nagy reményekkel igazolt rutinos támadójával a minap szerződést bontott az MLS-ben szereplő Atlanta United gárdája szerencsétlen okból kifolyólag…

 

Az MLS-ben szereplő Atlanta United együttese a keddi napon hivatalosan is felbontotta rutinos támadója, Lisandro López szerződését, miután az argentin légiós a közelmúltban elvesztette az édesapját, azóta pedig otthon tartózkodik, és a kiszivárgott információk szerint már nem tervezi folytatni pályafutását.

A 38 esztendős csatár 2016-ban tért vissza világjáró körútja után nevelőegyesületéhez, az argentin Racing Clubhoz, és minden sorozatot figyelembe véve 149 mérkőzés leforgása alatt 46 találatot szállított. A csapatkapitány López oroszlánrészt vállalt az “Académia” 2018-2019-es argentin bajnoki címéből, hiszen 24 meccsen szerzett 17 góljával a sorozat gólkirályának bizonyult. Átigazolását követően április elején két-két bajnokin és CONCACAF BL-meccsen lépett pályára az Atlantában.

A rutinos játékos pályafutása korábbi szakaszában az FC Porto (2005-2009) és az Olympique Lyon (2009-2013) együttesében is kipróbálta magát, mindkét csapatnál eredményesen muzsikált: a portugáloknál 48, a franciáknál 59 találatot vállalt. Később a hazatérése előtt megfordult még Katarban és Brazíliában is.