Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhagyja csapatát a Leicester sikeredzője – sajtóhír

A legfrissebb olasz sajtóinformációk szerint eldőlt, hogy a mostani kiírás végeztével távozik aktuális állomás helyére a Leicester City 2016-os bajnokcsapatának mestere…

 

A Sky Sport Italia beszámolója értelmében Claudio Ranieri tájékoztatta az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria vezetőségét, hogy az idény végeztével távozik a genovai egylet kispadjáról, arról egyelőre azonban nem szólnak a hírek, hogy hol folytatja a rutinos szakember.

A 69 esztendős olasz trénere pályafutása legnagyobb sikerét a Leicester City-vel érte el, amellyel a 2015-2016-os idényben megnyerte az angol bajnokságot (Premier League), karrierje során még számtalan olasz csapat mellett Spanyolországban, Franciaországban és Görögországban is edzősködött.

Ranieri 2019 októberében a tavalyi szezon pocsék rajtja után vette át Eusebio Di Francescótól a Sampdoria irányítását, melyet végül akkor a 15. helyen tartott bent a Serie A-ban. Az aktuális idénynek sem vághattak neki sokkal vérmesebb reményekkel, mint a bennmaradás kivívása, ennek ellenére a csapat az idény nagy részében meglepően jól teljesített, és a bajnokság hétvégén esedékes zárófordulója előtt már biztossá vált, hogy a kilencedik helyen fejezi be a pontvadászatot.