Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: kilenc továbbjutó kiléte már ismert – KÖRKÉP

Ezen a héten már a csoportkör ötödik, utolsó előtti fordulójának mérkőzéseire került sor a Libertadores-kupa 2021-es kiírásában, és több csapat már most biztosította a helyét az egyenes kieséses szakaszban, ugyanakkor a zárófordulóra is bőven maradtak megválaszolatlan kérdések…

 

A továbbjutását már korábban biztosító címvédő Palmeiras gárdája hétgólos meccsen kapitulált a tavalyi Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia ellen, így az argentin együttes ugyancsak biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Az E és a G jelű négyesből ugyancsak egy-egy brazil és argentin csapat jutott tovább: legutóbbi sikerével a Racing Club és a Sao Paulo egyaránt kvalifikálta magát a következő kanyarba; valamint a két évvel ezelőtti bajnok Flamengo és a két vereség után háromszor diadalmaskodó Vélez Sarsfield helye is biztossá vált.

Rajtuk kívül a mostani fordulóban dőlt el, hogy újabb győzelme jóvoltából az Argentinos Juniors és az Atlético Mineiro ugyancsak megnyerte a csoportját.

Ugyanakkor két igazi halálcsoportról beszélhetünk: az ecuadori Barcelona SC már biztosította továbbjutását a C csoportban, ahol az üldözői közt szerepel a Boca Juniors és a tavalyi döntős Santos, de még akár a bolíviai The Strongest is továbbjuthat. A B csoportban a negyedik forduló után mind a négy csapat hat-hat ponttal állt, a négyesben a záró kör előtt az Internacional és a Deportivo Táchira – utóbbi 7-2-re! nyert – került lépéselőnybe.

A D csoportban sem dőlt még el, hogy három csapat közül melyik kettő fog továbbjutni, a River Plate extrém körülmények között aratott sikerével csoportja élére állt, miután 11 nevezett játékossal és mezőnyjátékossal a kapujában diadalmaskodott. Egy ponttal megelőzték a Fluminensét, de még az Atlético Juniornak is van esélye.

A csoport:

Palmeiras (brazil) – Defensa y Justicia (argentin) 3-4
Universitario (perui) – Independiente del Valle (ecuadori) 3-2

B csoport:

Olimpia Asunción (paraguayi) – Internacional (brazil) 0-1
Deportivo Táchira (venezuelai) – Always Ready (bolíviai) 7-2

C csoport:

Boca Juniors (argentin) – Barcelona (ecuadori) 0-0
The Strongest (bolíviai) – Santos (brazil) 2-1

D csoport:

Fluminense (brazil) – Atlético Junior (kolumbiai) 1-2
River Plate (argentin) – Independiente Santa Fé (kolumbiai) 2-1

E csoport:

Sao Paulo (brazil) – Racing Club (argentin) 0-1
Sporting Cristal (perui) – Rentistas (uruguayi) 2-0

F csoport:

Argentinos Juniors (argentin) – Atlético Nacional (kolumbiai) 1-0
Nacional (uruguayi) – Universidad Católica (chilei) 1-0

G csoport:

Flamengo (brazil) – LDU Quito (ecuadori) 2-2
Vélez Sarsfield (argentin) – Unión La Calera (chilei) 2-1

H csoport:

Cerro Porteno (paraguayi) – Atlético Mineiro (brazil) 0-1
América de Cali (kolumbiai) – Deportivo La Guaira (venezuelai) 3-1

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!