Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradona orvosait emberöléssel vádolják

Sajtóbeszámolók szerint a hosszú hónapok óta tartó vizsgálatok után bebizonyosodott, hogy jó eséllyel a kezelő orvosok, gondozók szándékosan járultak hozzák Diego Maradona tavaly novemberi halálához

 

Egybehangzó sajtóértesülések szerint előre megfontolt emberöléssel vádolják azt a hét egészségügyi dolgozót, akiknek köze lehet az életének 61. évében elhunyt futball-legenda, Diego Maradona tavaly november 25-i halálához.

Az argentin lapok beszámolói értelmében a főügyész kérelmet nyújtott be az ügyben illetékes bíróhoz, Orlando Diázhoz, hogy megakadályozza a vádlottak Argentínából való kiutazásának lehetőségét, ezzel elkerülve az esetleges elrejtőzésüket.

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.