Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Bejelentette a Sassuolo kulcsembere, hogy az idény végén távozik!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo gárdája a vezetőedző Roberto de Zerbi után újabb kulcsemberét veszíti el a szezon végén, ugyanis Jérémie Boga bejelentette, hogy távozik a csapattól.

A Sassuolo meghatározó játékosa, Jérémie Boga bejelentette, hogy az idény végeztével elhagyja a csapatot.

Ennek most jött el az ideje. Amikor megérkeztem ide, sokkoló volt, hogy mennyire intenzívek a tréningek, az edzőnek pedig egyértelmű elképzelései és nagyon magas taktikai elvárásai voltak velünk szemben. Nehéz volt felvenni a ritmust, de rengeteget fejlődtem amióta itt vagyok, hála Roberto De Zerbinek.

De Zerbi szintén távozik a szezon végén a Sassuolo éléről, és minden bizonnyal a Sahtar Donyeck edzője lesz. Boga nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy követi mesterét Ukrajnába.

Már januárban megkezdtük a tárgyalásokat a szerződésem meghosszabbításáról, de sosem jutottunk el odáig, hogy megegyezzünk. Emiatt úgy döntöttünk, hogy mindkét fél számára az a legjobb, ha elválnak útjaink. 3 év elteltével úgy érzem, hogy ez a megfelelő alkalom. Szeretnék a karrieremben előrelépni és ha megvan a lehetőségem arra, hogy kövessem az edzőmet, akkor miért ne? Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenhová követni fogom. Meg kell várni, hogy ő hogyan dönt, és hogy mi történik a szezon végén. Nem akarok egyetlen ajtót sem végleg bezárni.

Jérémie Boga 2018 nyarán érkezett az olasz gárdához a Chelseatől. A klub színeiben azóta 89 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 18 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2022 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 22 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.