Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: 49 éves rekordot döntött meg Lewandowski

Ugyan az első két hely, már korában elkelt a Bundesligában, a harmadiktól a hetedik helyig óriási csata volt, még az utolsó fordulóban is.

A Bundesliga utolsó fordulójának minden mérkőzése egy időben kezdődött, kivéve a Bayerné, mivel a bajorok a mérkőzés előtt búcsúztatták a távozóikat.
A mérkőzés egyetlen komoly tétje az volt, vajon sikerül-e Lewandowskinak betalálnia és megdöntenie Gerd Müller rekordját. A Bayern felszabadultan játszott, ennek eredményeképpen gyorsan két gólos előnybe kerültek. A 9. percben egy beadás elől elugrani sem volt ideje Gouweleeuw-nak, így róla pattant a kapuba a labda 1-0! A 23. percben nagy tűzijáték volt a vendég kapu előtt, aminek a végén Gnabry szerzett gólt 2-0! Mindkét gól előtt Lewandowskinak is volt esélye gólt szerezni, de nem volt szerencséje. A harmadik gólnál csak Kimmich-nek volt sansza a gólszerzésre. A német középpályás hatalmas bombát eresztett el, ami az augsburgi kapuban kötött ki 3-0!
A Kimmich gólját megirigyelhette Coman, aki a 43. percben lőtt egy hasonlóan nagy gólt 4-0!
Az eredmény ellenére az első félidőben az Augsburg legjobb játékosa a kapus, Gikiewicz volt. A lengyel kapusnak több nagy védése volt, Lewandowskinak is többször túl járt az eszén. Az augsburgi Caligiuri büntetőt is hibázott az első félidőben.

A második félidőben tovább folytatódott a Lewandowski-átok. Azonban az Augsburg gyorsan közelebb zárkózott a Bayernhez. Előbb a 67. percben egy oldalsó szabadrúgásra érkezett kiválóan Hahn és fejelt Neuer kapujába 4-1! Majd a 72. percben Hahn egy gólpasszt is kiosztott Niederlechnernek 4-2!

A Bayern nem vett vissza, minden játékos azért dolgozott, hogy meg legyen Robert Lewandowski 41. Bundesliga-gólja az idei szezonban, amivel egyedüli rekorder lehetett volna az egy idényen belül szerzett gólokat tekintve a bajnokság történetében. A 90. percben Sané lövése kijött Gikiewicz-ről, amire lesipuskásként lecsapott és bepasszolta a kapuba 5-2!

Bayern München – Augsburg 5-2 (4-0)
Helyszín: München, Allianz Aréna Vezette: M. Schmidt
Gólszerzők: Gouweleeuw (9.- öngól), Gnabry (23.), Kimmich (33.), Coman (43.), Lewandowski (90.) ill. Hahn (67.), Niederlechner (72.)

A mérkőzés összefoglalója

Mire a Bayern-meccs elkezdődött, addigra a Dortmund a vezetést is megszerezte. Haaland már az 5. percben betalált 1-0! A folytatásban hiába volt aktívabb és veszélyesebb a Bayer, több gól már nem született.
A második félidő elején is gyorsan betalált a Dortmund, ezúttal Reus volt eredményes 2-0! Ezzel gyorsan lezárták a találkozót. Nem bízta a véletlenre a Dortmund és a 84. percben Haaland megszerezte a második találatát 3-0! Végül a szépítés összejött a vendég csapatnak, a 90. percben Lars Bender büntetőből talált be 3-1!

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 3-1 (1-0)
Helyszín: Dortmund, Signal Iduna Park Vezette: M. Grafe
Gólszerzők: Haaland (5., 84.), Reus (51.) ill. L. Bender (90.- büntetőből)

A mérkőzés összefoglalója

A Sallai Roland nélkül felálló Freiburg, egy élvezetes, helyzetekben gazdag első félidőt játszott a Frankfurttal, azonban egyik csapat sem tudott betalálni. A 62. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott a Frankfurt, amit a góllövőlista második helyezettje, André Silva értékesített 1-0!
A 77. percben a csereként beálló, dél-koreai Jeong Woo-Yeong góljával egyenlített a Freiburg 1-1! A 81. percben csereként beállt a francia, Almamy Toure, majd a 87. percben megszerezte a vezetést 2-1! A 93. percben, a szintén csereként beálló Ache bebiztosította a Frankfurt győzelmét 3-1!

Frankfurt – Freiburg 3-1 (0-0)
Helyszín: Frankfurt, Deutsche Bank Park Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Silva (62.- büntetőből), Toure (87.), Ache (93.) ill. Woo-Yeong (77.)

A Gulácsit, már szabadságra küldő Leipzignek nem volt tétje a találkozónak, azonban a berliniek, még reménykedhettek a hetedik hely megszerzésében, ami Európa Konferencia Liga indulást ér. Azonban az első félidőben itt sem született gól, az Union egyáltalán nem tudta uralni a mérkőzést.
Az 55. percben még messzebb került Európától az Union, ugyanis Kluivert góljával megszerezte a vezetést a Leipzig 0-1! Nemsokkal később kiegyenlített a hazai csapat, Friedrich góljával 1-1! A végére maradt a dráma, a 92. percben a nyáron szerződtetett Max Kruse góljával kilőtte Európába az Union Berlint 2-1! Megvan a hetedik hely a berlini csapatnak, amivel bekerültek a Konferencia Ligába!

Union Berlin – RB Leipzig 2-1 (0-0)
Helyszín: Berlin, Stadion An der Alten Försterei Vezette: G. Winkmann
Gólszerzők: Friedrich (67.), Kruse (90.+2) ill. Kluiver (55.)

A mérkőzés összefoglalója

Ez is egy tét nélküli találkozó volt. A Mainz biztosan benn maradt, míg a Wolfsburg biztosan BL induló, egyedül a harmadik hely megszerzése motiválhatta a hazaiakat. Az első félidő végére erre nem sok esélyük maradt, mivel a velük azonos pontszámmal álló Dortmund vezetett, ők azonban hátrányban volt a félidőben, mivel a Mainz az első félidő végén megszerezte a vezetést Boetius góljával 0-1!

Örült második félidőt produkált a két csapat. Rögtön az elején volt egy gyors gólváltás. A 47. percben Philipp egyenlített 1-1! A korábbi Dortmund-játékosnak ez volt a harmadik gólja az elmúlt két meccsén, a múlthéten a Leipzig ellen duplázni tudott.
Erre már az 54. percben jött a válasz Quaison góljával 1-2! A svéd szintén kiváló formában van, ő is betalált az előző fordulóban.
A 66. percben erre is volt válasza a Wolfsburgnak, Joao Victor góljával újra egál volt 2-2! Azonban nem adta fel a Mainz és a 77. percben Bell is betalált, ez pedig győztesgólnak bizonyult 2-3!

Wolfsburg – Mainz 2-3 (0-1)
Helyszín: Wolfsburg, Volkswagen Aréna Vezette: B. Dankert
Gólszerzők: Philipp (47.), Joao Victor (66.) ill. Boetius (44.), Quaison (54.), Bell (77.)

Ezzel a gólgazdag fordulóval búcsúzott a Bundesliga Sport TV-től, hiszen a következő szezontól az Arena4 közvetíti Magyarországon a német bajnokság találkozóit. Persze nincs még vége az izgalmaknak, még az osztályozó mérkőzések hátra vannak. Az biztos, hogy a Bundesligában maradásért a Köln játszik, holnap pedig eldől ki lesz a Bundesliga 2. harmadik helyezettje, akivel összecsapnak.

A mérkőzés összefoglalója

A forduló további mérkőzései

Hoffenheim – Hertha 2-1
Köln – Schalke 1-0
Stuttgart – Bielefeld 0-2
Werder Bremen – Mönchengladbach 2-4

A Bundesliga végeredménye

A góllövőlista élmezőnye