Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Bayern-iksz, Lewandowski rekorder lett, a Schalke hétgólos meccsen nyert – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 33. fordulójának szombati játéknapján a már biztosan aranyérmes Bayern München idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Freiburg ellen, ám ami ennél is érdekesebb az az, hogy a bajorok gólvágója, Robert Lewandowski nagy rekordot állított be. A Stuttgart fordított a Gladbach ellen, a Leverkusen otthon ikszelt, míg a kieső Schalke 04 hétgólos meccsen gyűjtötte be a három pontot.

A gyógyszergyáriak az ifjú tehetség, Florian Wirtz révén szereztek vezetést az Union Berlin ellen, majd a második játékrészben a fővárosiak éppen a Leverkusentől kölcsönvett csatár, Joel Pohjanpalo góljával egyenlítettek.

Bayer 04 Leverkusen – FC Union Berlin 1–1 (1-0)
Gólszerzők: Wirtz (27.), ill. Pohjanpalo (72.)

A sereghajtó gelsenkircheniek gólgazdag meccsen harcoltak a becsületükért, az Eintracht Frankfurt volt a szenvedő fél. A vendégek részéről az élete egyik legjobb szezonját futó André Silva ezúttal két találatot jegyzett.

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 4–3 (1-1)
Gólszerzők: Huntelaar (15.), Idrizi (52.), Flick (60.), Hoppe (64.), ill. André Silva (29., 72.), Ndicka (51.)

Az idény végén edzőt váltó Mönchengladbach a szünetre még előnnyel ment, ám a második játékrészben a Stuttgart fordítani tudott a Csikók ellen.

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1–2 (1-0)
Gólszerzők: Stindl (45.), ill. Endo (72.), Kalajdzic (77.)

Ugyan a Bayern kétszer is vezetni tudott a Freiburg otthonában, Sallai Rolandék kétszer is egyenlíteni tudtak a rekordbajnok ellen – a magyar válogatott támadó egyébként a hazaiak kezdőcsapatában kapott helyet, 61 percet töltött a pályán. A vendégek Robert Lewandowski góljával törték meg a jeget: a lengyel válogatott csatárnak ez volt a 40. bajnoki gólja a szezonba, amivel beállította Gerd Müller rekordját.

SC Freiburg – FC Bayern München 2–2 (1-1)
Gólszerzők: Gulde (29.), Günter (81.), ill. Lewandowski (26. – büntető), Sané (53.)

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Augsburg – Werder Bremen
Bielefeld – Hoffenheim
Hertha – Köln

Vasárnap
18:00 Mainz – Borussia Dortmund
20:30 Leipzig – Wolfsburg

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: