Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdai elérte a célját, az élvonalban tartotta a Herthát!

A német bajnokság (Bundesliga) 33. fordulója még mindig sok kérdést tartogatott a kisés szempontjából. A szombat délutáni találkozók után csak az vált biztossá, hogy az Augsburg és a Hertha már nem eshet ki, azaz Dárdai Pál elérte a célját a berliniek élén.

A Hertha-Köln mérkőzésen a berlini gárda úgy lépett pályára, hogy egy pont elég lehet ahhoz, hogy a következő szezont is biztosan az élvonalban töltsék. A sok sérülttel rendelkező Hertha nem is igazán törekedett másra, mint hogy begyűjtse ezt az egyetlen egységet. Hiába próbálkozott jóval többször a Köln, nem sikerült nyerniük, így a kiesőzónában várják az utolsó fordulót, míg Dárdai Pál csapata már biztonságos távolságból szemlélheti a kiesés elleni harcot.

Az Augsburg – Werder Bremen találkozón mindkét együttesnek a 3 pont megszerzése lett volna csak elfogadható eredmény, ám a hazaiak hamar komoly gondba kerültek. A 13. percben Vargast állította ki a játékvezető, de a szünetig kihúzta emberhátrányban is az Augsburg. A második játékrész elején aztán Gross is a kiállítás sorsára jutott, miután begyűjtötte a második sárgáját. Így egyenlő létszámban folytathatták a felek. Ezt viszont a hazai csapat tudta kihasználni az 57. percben Khedira góljának köszönhetően. A találkozót végül Caligiuri gólja zárta le, aki büntetőből volt eredményes. Sikerével az Augsburg is biztosította a bennmaradását, míg a Werder visszacsúszott az osztályozós helyre.

A Bielefeld – Hoffenheim összecsapáson a hazai gárda tett meg mindent azért, hogy elmozduljon az osztályozós helyről. Ez végül sikerült is a Hoffenheim elleni döntetlennel, ahol az 5. percben már vezetést szereztek a vendégek Kramaric góljával, erre viszont nem sokkal később Voglsammer tudott válaszolni. A találkozón nem esett több gól, így a Bielefeld a 15. helyről várja az utolsó fordulót.

Az utolsó körben tehát három csapatnak van még esélye arra, hogy búcsúzzon az élvonaltól. A 15. biztonságot jelentő helyen a Bielefeld áll, amely a Stuttgart otthonában zárja majd a bajnokságot. Az osztályozós pozícióban álló és pocsék formában lévő Werder Bremen a Borussia Mönchengladbachot látja vendégül, míg a kieső helyen álló Kölnre talán a legkedvezőbb ellenfél, a már biztos kieső Schalke elleni összecsapás vár a 34. fordulóban.

Bundesliga, 33. forduló
Hertha Berlin – Köln 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Augsburg – Werder Bremen 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Khedira (57.), Caligiuri (90. – büntető) ill. –
Kiállítás: Vargas (13.) ill. Gross (49.)

Bielefeld – Hoffenheim 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Voglsammer (23.) ill. Kramaric (5.)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: