Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: ismét Sallói vezette győzelemre a Sporting Kansas City csapatát – videóval

Az MLS legutóbbi játéknapján házon kívül lépett pályára a jó formában lévő Sporting Kansas City alakulata, amelyben a magyar légiós ismét főszereplőnek bizonyult…

A Sporting Kansas City gárdája hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet a San Jose Earthquakes vendégeként vasárnapra virradóra. A házigazda már az első öt percen belül magához ragadta az előnyt, miután egy szöglet után a mexikói Javier Lopez a tizenhatos előteréből elegánsan lőtt a hálóba. A Kansas azonban nem adta fel, és még az első negyedóra végén összejött az egyenlítés, Pulido tökéletes kiugratásából az előre húzódó Jaylin Lindsey egyenlítette ki a találkozó állását. A továbbiakban izgalmasan alakult a találkozó, mindkét oldalt adódtak komoly lehetőségek, a kapusok azonban bravúros formában védték ketrecüket. Egy óra játék elteltével Sallói passzából Alan Pulido irgalmatlan erővel bombázott a hálóba, mellyel megfordította a mérkőzést a Kansas. Lendületben maradt a kontrákra berendezkedő Kansas, és több kimaradt lehetőség után a 75. percben Pulido lekészítéséből Sallói Dániel védhetetlenül helyezett a 16-ról a hosszú sarokba, megszerezve idénybeli harmadik találatát, mellyel csapata bebiztosította a győzelmét.

A magyar válogatott Eb keretéből egyre érthetetlenebb módon kimaradó Sallói az új idényben hét meccsről három gólnál és két gólpassznál tart, abszolút húzóembere a gyors, technikás focit játszó csapatának, amely immár második a nyugati táblázaton.

San Jose Earthuakes – Sporting Kansas City 1-3 (1-1)
Gólszerzők: J. López (4.), ill. Lindsey (15.), Pulido (60.), Sallói D. (75.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)