Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: karnyújtásnyira a feljutástól a Venezia

Az olasz másodosztály (Serie B) 2020-2021-es idényének rájátszásában vasárnap este játszották a venetói házi döntő első mérkőzését…

 

A Serie B Playoff döntőjének első mérkőzésén a Venezia házon kívül aratott 1-0-s győzelmet a Cittadella ellen, mellyel nagyon közel került a feljutáshoz. Az első felvonás nagy részében a hazaiak játszottak fölényben, de lehetőségek csak elvétve adódtak a csapatok előtt a gólszerzésre. A játékrész hajrájában élénkült meg a mérkőzés, amikor Baldini a hazaiakat, Forte pedig a vendégeket juttathatta volna előnyhöz, de mindketten hatalmas helyzetben hibáztak, így maradt a gól nélküli döntetlen a félidőre. A fordulás után a vendégek egyből magukhoz ragadták az előnyt, miután Johnsen passzából Francesco Di Mariano közeli lövése kötött ki Kastrati kapujában. A 25 éves támadó mindössze a harmadik gólját szerezte a szezonban, most azonban a legjobbkor talált be. A továbbiakban a Cittadella igyekezett fölényt kialakítani, azonban próbálkozásaik ellenére csak egyetlen komoly egyenlítési lehetőségük adódott, Tsadjout lövésénél azonban Maenpaa kapus bravúrral védett. A Venezia egészen a lefújásig megtartotta vezetését, és előnyös helyzetből várhatja a visszavágót, hiszen jobb bajnokságbeli helyezése révén csütörtökön hazai pályán már az egygólos vereség is a feljutásukat eredményezné.

Cittadella – Venezia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Di Mariano (50.)

A finálé döntőjének visszavágójára csütörtök este 21:30-tól kerül sor a velencei Stadio Pier Luigi Penzóban. Összetettbeli döntetlen esetén a Venezia jut fel jobb alapszakaszbeli helyezése révén.