Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: nagy hiányzók, veterán kapus a holland válogatott keretében – HIVATALOS

A szerda esti órákban kijelölésre került a holland válogatott végleges kerete a közelgő Európa-bajnokságra…

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Frank de Boer a minap kijelölte 26 fős keretét az Európa-bajnokságra.

Azt már korábban tudhattuk, hogy az Oranje legnagyobb sztárja, a súlyos sérülése után rehabilitálódó Virgil van Dijk nem vállalja a játékot az Eb-n, mellett a kapitány nem számít a Tottenham csapatában kevés lehetőséghez jutó Steven Bergwijn szolgálataira sem. Ugyanakkor az Ajax veterán hálóőre, Maarten Stekelenburg személyében egy 38 éves labdarúgó is tagja a keretnek.

A hollandok a jövő héten Skócia és Grúzia ellen játszanak felkészülési mérkőzést. Az Európa-bajnokságon Ukrajna, Ausztria, és Észak-Macedónia válogatottjával szerepelnek majd egy csoportban.

A holland válogatott kerete

Kapusok: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam)
Védők: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax Amsterdam), Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Internazionale), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Jurriem Timber (Ajax Amsterdam), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Joel Veltman (Brighton & Hove Albion), Owen Wijndal (AZ Alkmaar)
Középpályások: Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta), Ryan Gravenberch, Davy Klaassen (mindkettő Ajax Amsterdam), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Donny van de Beek (Manchester United), Georginio Wijnaldum (FC Liverpool)
Csatárok: Steven Berghuis (Feyenoord), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Cody Gakpo, Donyell Malen (mindkettő PSV Eindhoven), Quincy Promes (Szpartak Moszkva), Wout Weghorst (Wolfsburg)