Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette első igazolását a Real Madrid – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazoltak a Bayern München osztrák védőjét, David Alabát. 

Igaznak bizonyulta a sajtóhírek és a hónapok óta tartó pletykák, és a Real Madridnak sikerült lecsapnia a sok topklub által vágyott David Alaba játékjogára. A 28 éves hátvéd szerződése lejárt a Bayern Münchennél, így ingyen igazolt a királyi gárdába, és a klub azt is megerősítette, hogy 2026-ig, azaz öt évig kötelezte el magát új csapata mellett. Egybehangzó sajtóértesülések szerint pedig évi 12 millió eurót fog keresni. 

Alaba érkezése biztosan hatással lesz más játékosok jövőjére is a Real Madridnál. Sergio Ramos még mindig nem írt alá új szerződést, így egyre biztosabb, hogy távozik, de Raphael Varane maradása sem száz százalék még.

David Alaba 10 év után döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését és elhagyja a Bayern Münchent. A bajor klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 431 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 gólt és 55 gólpasszt jegyzett.