Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kijutott az európai porondra a Sepsi OSK csapata

Vasárnap este játszották a román élvonalbeli bajnokság (Liga 1) nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszásának döntőjét a sepsiszentgyörgyi csapat részvételével…

 

Az Európa-konferencialigában való indulásról döntő utolsó mérkőzésen a Sepsi OSK gárdája 1-0-ra diadalmaskodott a Viitorul Constanta együttese felett, így négy évvel a feljutást követően a székelyföldi egyesület máris elérte a nemzetközi kupaszereplés jogát.

A Sepsi uralta a játékot az első félidőben, folyamatosan kapu elé szegezve ellenfelét. Végül nem sokkal a szünet előtt sikerült megszerezni a vezetést, amikor egymást követő több lehetőség után Adnan Aganovicról pattant be a labda a Viitorul kapujába. A második játékrészben bár a vendégek nyomtak, a Sepsi a lefújásig masszívan, hibátlanul védekezett, így az egyetlen szerzett gól elegendő volt az üdvösséghez, és a várva várt nagy siker eléréséhez.

A román élvonalbeli bajnokságot a kolozsvári CFR Cluj nyerte a bukaresti FCSB előtt, míg a Sepsi a rájátszás végeztével a negyedik helyen zárt.

Sepsi OSK – Viitorul Constanta 1-0 (1-0)
Gólszerző: Aganovic (42.), ill.