Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Marco Rossi kijelölte a magyar válogatott keretét – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a magyar válogatott sérült kiválósága a kedd délutáni Európa-bajnoki keretszűkítés alkalmával kikerült a nemzeti csapat névsorából…

(Photo by Laszlo Szirtesi – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a kedd délutáni órákban jelentette be a nemzeti csapat, végleges 26 fős keretét az Európa-bajnokságra.

A keretszűkítés alkalmával a sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik mellett a kapus Tóth Balázs és két ballábas bekk, a sérült Hangya Szilveszter, és Spandler Csaba esett ki a névsorból.

“Nincs jó állapotban. Olyan állapotban sincs, hogy néhány percre beálljon. Ahogy nagyapám mondogatta, jobb egy élő szamár, mint egy halott orvos… Számomra egyenesen fájdalmas, hogy nem játszathatom az Eb-meccseken. Mindennél jobban kellett volna számunkra és az ő számára is, hogy pályára léphessen ezen a tornán. De nem lehet, mert nincs jól. Magyarország érdekeit, a válogatott érdekeit kellett szem előtt tartanom. Nem bánt jól velünk a sors, Szoboszlai mellett a másik tehetséges szervezőnket, Kalmár Zsoltot is elvesztettük. A másik kegyetlenség a sorstól maga ez a csoport. De mindettől függetlenül bízom a behívott játékosok kvalitásaiban, képességeiben. Az utolsó percig reménykedtem benne, hogy Dominik benn lehet a szűk keretben. De ez inkább remény volt, mint bizonyosság. De számítottam rá, készültem arra az eshetőségre, hogy nélküle maradunk. Az első edzések után látszott, nemcsak szemre, hanem az orvosok által mért fizikális paraméterek alapján is, hogy nincs jó állapotban. Ilyen állapotban nem hívhattam meg a válogatottba, ezzel az egész karrierjét veszélyeztettük volna, ezt sem kapitányként, sem emberként nem engedhettem volna meg magamnak” – mondta az olasz szakember Szoboszlai állapotával kapcsolatban.

A magyar válogatott végleges Eb-kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Hátvédek:
 Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Sevilla és Szentpétervár): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.