Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette első nyári igazolását a Fehérvár – HIVATALOS

A csütörtöki napon erősítette meg első új játékosát a MOL Fehérvár csapata a nyári átigazolási időszak során, aki egy rutinos cseh válogatott hátvéd…

 

A MOL Fehérvár együttese bejelentette, hogy a 27 éves Michael Lüftner személyében cseh válogatott belső védő csatlakozott a csapathoz.

“Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a Vidinél számítanak rám, nem sokat gondolkodtam, hogy aláírjak-e ehhez a remek klubhoz. A körülmények nagyszerűek itt is, úgy mint korábban Dániában, Csehországban vagy Cipruson, ahol sikerült mindegyik csapatommal bajnoki címet nyerni. Az elmúlt évem nagyon jól sikerült, hiszen történelmet írtunk azzal, hogy bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe az Omoniával, év végén pedig aranyérmesként zártuk a bajnokságot. Együtt játszottam korábbi Vidi-játékosokkal, Lang Ádámmal, Marko Scsepoviccsal és Vítor Gomes-szel, az edzőnk pedig Henning Berg volt, aki szintén ismerős Fehérváron. Mindannyiukkal remek volt a kapcsolatom, természetesen velük is beszéltem a Vidiről és csak jót hallottam. Örülök, hogy most már személyesen is megtapasztalhatom mindezeket”

– köszöntötte új csapatát a friss igazolás.

A rutinos labdarúgó a dán FC Köbenhavn csapatától érkezik, az elmúlt két évben kölcsönben a ciprusi Omonia Nicosia együttesében játszott. A ciprusi csapattal idén bajnoki címet ünnepelt, 2020 őszén pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt. Korábban cseh bajnok volt a Slavia Prahával, valamint dán bajnok előző klubjával, míg a cseh válogatottban egyszer lépett pályára, előtte minden korosztályos válogatottban futballozott.