Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Túladhat egyik kulcsemberén a Manchester City! – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Manchester City együttese a nyári átigazolási időszakban megválhat középpályásától, Bernardo Silvától. A portugál futballistáért kapott pénzből egy csatárt igazolnának a “Polgárok”.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A The Telegraph legfrissebb beszámolója alapján a Manchester City együttese a nyári átigazolási időszakban szeretne igazolni egy támadót a Barcelonába távozó Sergio Agüero helyére. Ezt azonban úgy tudná végrehajtani a klub, ha el is adnak valakit. Az értesülések szerint ez a valaki nem más, mint Bernardo Silva. Pep Guardiola azért lenne hajlandó megválni Silvától, mert úgy érzi, hogy nélküle is van elég kreatív középpályás a csapatban, viszont igazi gólvágóból hiányt szenvednek. A spanyol mester a szezon második felében gyakran vérbeli támadó nélkül állt fel, ám a Chelsea elleni BL döntőn megmutatkozott, hogy egy igazi befejező nélkül nem mindig működik jól a City gépezete. Az angol sajtó úgy véli, hogy a City a portugál középpályásért kapott pénzt az Erling Haaland leigazolásához szükséges összegbe forgatná vissza, hiszen a 20 esztendős norvég támadó piaci értéke 110 millió euró.

Bernardo Silva 2017 nyarán érkezett Manchesterbe, akik a Monacotól igazolták le őt 50 millió euróért. A City mezét minden sorozatot figyelembe véve 201 mérkőzésen ölthette magára, amelyeken 35 gólt és 44 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 70 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.