Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Wirtz gyors duplájával megérdemelten jutott a döntőbe Németország!

Az U21-es Európa-bajnokság második elődöntőjében Hollandia és Németország mérkőzött meg, hogy eldöntsék ki lesz az ellenfele a már bejutott portugáloknak. A németek igen gyorsan, az első 8 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, amit a későbbiekben még tovább növelhettek volna. Ez viszont nem jött össze és a második játékrészben a hollandok vissza is jöttek a mérkőzésbe, de végül az egyenlítés nem sikerült, így Németország csaphat össze Portugáliával a fináléban.

(Photo by ANP Sport via Getty Images)

A két válogatott már összemérte a tudását a torna során, hiszen a magyar válogatottal azonos csoportban szerepelve 1:1-es döntetlent játszottak. A kvartettet Hollandia nyerte meg, most viszont kiválóan kezdték a mérkőzést a németek, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Stefan Kuntz tanítványai már az 1. percben ünnepelhettek, miután Florian Wirtz egy beadást közelről Bijlow kapujába piszkált, 0-1! 7 minutummal később ismét örülhetett a Bayer Leverkusen csillaga, ugyanis a védőket kicselezve, egy szép lövéssel mattolni tudta a kapust, 0-2! A 20. percben még tovább növelhette volna előnyét a német csapat, de Berisha szabadrúgása a kapufán csattant. Nem sokkal később a hollandok előtt adódott komoly szépítési lehetőség, viszont Dahmen védeni tudta Kluivert közeli kísérletét. A szünetig mindkét fél előtt adódott még pár gólszerzési esély, de ezekkel nem tudták zavarba hozni a kapusokat, így 0-2-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe a németek.

A második játékrészben jóval támadóbban próbált fellépni a holland válogatott, ami miatt kissé szellősebbé vált az amúgy sem tökéletesen záró védelmük. Egy kontrából a 60. percben Berisha eldönthette volna a találkozót, de ismét a kapufát találta telibe, majd pár másodperccel később újra Berisha veszélyeztethetett, ezúttal fejjel, viszont ezt a másik kapufa hárította. A kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat. A 67. percben egy oldalsó szabadrúgás után Schuurs elé került a labda, a lövése pedig Dahmen közreműködésével a hálóban kötött ki, 1-2! Hiába próbáltak meg végül mindent van de Looi tanítványai, az egyenlítés nem jött össze, így a németek a sok kihagyott helyzet ellenére, egy gólt meg tudtak őrizni az előnyükből, így ők csaphatnak össze a fináléban Portugáliával.

Hollandia U21 – Németország U21 1-2 (0-2)
Helyszín:
MOL Aréna Sóstó Vezette: S. Scharer
Gólszerzők: Schuurs (67.) ill. Wirtz (1., 8.)
Sárga lapok: Harroui (26.), de Wit (86.), Sierhuis (90.) ill. Baku (54.), Dorsch (79.), Stach (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Hollandia U21: Bijlow – Malacia, Botman (Rensch 78.), Schuurs, Teze – Kadioglu (Sierhuis 68.), Harroui (Matusiwa 46.), de Wit – Kluivert, Boadu, Stengs (Dilrosun 59.) Szövetségi kapitány: Erwin van de Looi

Németország U21: Dahmen – Baku, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Dorsch, Maier (Stach 79.), Wirtz (Adeyemi 69.), Özcan (Janelt 68.), Berisha (Jakobs 84.) – Nmecha (Burkardt 69.) Szövetségi kapitány: Stefan Kuntz

Az elődöntő eredményei:

Spanyolország U21 0–1 Portugália U21
Hollandia U21 1-2 Németország U21

A döntő párosítása:

06.06. 21:00 Portugália U21 – Németország U21