Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az Arsenal egykori botrányhőse – HIVATALOS

Klaas-Jan Huntelaar visszavonulása mellett a csütörtöki napon egy másik rutinos támadó is aktív pályafutása befejezése mellett határozta el magát…

33 éves korában az Arsenal egykori meghatározó játékosa, az elmúlt években inkább a pályán kívüli balhéiról hírhedt Niklas Bendtner bejelentette aktív pályafutása befejezését.

A dán fenegyerek pályafutása jelentős részét az “ágyúsoknál” töltötte, bajnoki címet pedig a Juventusszal, valamint a Rosenborggal nyert. A nemzeti csapatban 81 mérkőzésen 30-szor volt eredményes. Tagja volt a dán keretnek a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2018-as vb-részvételhez is hozzásegítette a válogatottat, ám sérülés miatt nem került be az oroszországi tornára utazó csapatba.

Az Arsenal és a Wolfsburg egykori támadója tehetsége alapján sokkal nagyobb karriert futhatott volna be, azonban egészen elképesztően balhés személyiség: számtalan gyorshajtás és/vagy ittas vezetés mellett nem egyszer részt vett tettlegességig fajuló veszekedésben, míg a német Wolfsburgtól például az edzésekről való rendszeres késés miatt tanácsolták el.

Bendtner utoljára a dán Tårnby csapatában szerepelt, de az Arsenaltól való 2014-es távozása óta nem tudta megtalálni korábbi önmagát.