Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Neymar vezérletével győzték le a brazilok Ecuadort – videóval

A csütörtöki négy dél-amerikai vb-selejtező után a Copa América előtti két selejtezőfordulóból az első, összességében az ötödik forduló zárómérkőzését szombatra virradóra bonyolította le Brazília és Ecuador…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzónát vezető Brazília a papírformának megfelelően, péntekről szombatra virradóra 2-0-ra legyőzte a Porto Alegrében a csoport harmadik helyén álló Ecuadort.

Természetesen a brazilok léptek fel kezdeményezőbben az első pillanattól kezdve, de különösebben nagy helyzetet képtelenek voltak kialakítani, mivel a jó erőkből álló vendégek magabiztosan végezték az elhárítást. Az első félidő derekánál alakította ki első komolyabb helyzeteit a brazil válogatott: Barbosa kiugrásánál azonban a kimozduló Dominguez kapus hárítani tudott. Egyre inkább állandósult a hazaiak mezőnyfölénye, de a labdabirtoklásnál és néhány kósza próbálkozásnál többre nem voltak képesek a kellemetlen, kemény stílusban játszó vendégekkel szemben. A szünet előtti percekben Barbosa szerzett lesgólt, melye nem adtak meg, így gól nélküli döntetlen mellett vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatásban sem változott a játék képe, a brazil válogatott a mezőnyjátékban ellenfele fölé nőtt, de a kapu előterében képtelenek voltak érdemi helyzetet kidolgozni. Ugyanakkor néhány alkalommal Ecuador kijött a szorításból, és ígéretes ellenakciókat vezetett. A második játékrész derekánál aztán megtört a jég, Neymar átadásából Richarlison közelről, nagy erővel lőtt a hálóba, lövésébe Dominguez csak beleérni tudott, hárítani nem volt lehetősége. A hátrányba kerülő Ecuador a bekapott gól után jobban kinyílt, ami nagyobb területet és több lehetőséget eredményezett a brazilok előtt. Kisvártatva a csereként beállt Gabriel Jesus és Barbosa egyaránt újabb gól szerezhetett volna, ám a kapus mindkettejük próbálkozásánál hárítani tudott, majd az utolsó negyedórán belül Barbosa egy kavarodás végén az üres kapu mellé fejelt. A közvetlen hajrában egy kapu előtti Gabriel Jesus harcolt ki büntetőt a házigazda javára, Neymar gyengén helyezett lövését azonban a jó irányba vetődő Dominguez megfogta. A kapus előremozdulása miatt a játékvezető azonban újra rúgatta a tizenegyest, másodszor pedig már jobban helyezett a PSG sztárja. Tite nemzeti csapata így aztán kétgólos hazai sikerrel erősítette tovább vezetőhelyét a dél-amerikai selejtező zónában.

Brazília – Ecuador 2-0 (0-0)
Helyszín: Estádio Beira-Rio, Porto Alegre Vezette: Alexis Herrera (venezuelai)
Gólszerzők: Richarlison (65.), Neymar (90+4. – büntetőből) ill. –
Sárga lapok: Fred (37.), Militao (73.), ill. An. Preciado (27.), E. Valencia (55.), Ay. Preciado (69.), Dominguez (90+2.)
Kiállítás: – ill. 

Brazília: Allison – Danilo, Marquinhos, Militao, Alex Sandro – Paqueta, Casemiro, Fred (Gabriel Jesus 62.) – Richarlison (Fabinho 90.), Barbosa (Firmino 76.), Neymar. Szövetségi kapitány: Tite.

Ecuador: Dominguez – An. Preciado, Arboleda, Arreaga, Estupinan – Franco, Mendez Carabali (Estrada Martínez 76.), Gruezo, Ay. Preciado (F. Martínez 70.) – Mena Delgado (Caicedo 76.), E. Valencia (Cazares 84.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

 

A forduló korábbi eredményei

Argentína – Chile 1-1
Bolívia – Venezuela 3-1
Uruguay – Paraguay 0-0
Peru – Kolumbia 0-3

 

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!