Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: szűkös győzelmet arattak az Angolok – Videóval

Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseit játszotta néhány csapat, mint az Angolok vagy éppen az osztrákok, akik a szintén résztvevő szlovákokkal csaptak össze.

(Photo by Lee Smith – Pool/Getty Images)

Az angolok és a románok közötti találkozón nem az történt amire számítani lehetett, ugyanis a hazaiak nem simázták le a vendégeket, sőt, egy kiegyenlített mérkőzésről beszélhetünk, amelyet végül behúztak a Háromoroszlánosok egy Rashford büntetőnek köszönhetően a 66. percben. Nem sokkal később egyébként Jordan Henderson is tizenegyest végezhetett el, de ő kihagyta a magáét. Az angolok így két szűkös győzelemmel készültek az Európa-bajnokságra, amelyet kereken egy hét múlva kezdenek meg a horvátok ellenében.

Anglia – Románia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: M. Rashford (66. – büntetőből) ill.


A két szomszéd országunk, Ausztria és Szlovákia egy gól nélküli döntetlent tudott csak összehozni egymás ellenében, ami a játékképét hűen tükrözi, ugyanis kiegyenlített volt a találkozó, de egy semleges szurkoló számára már-már unalmas. Az osztrákok majd Észak-Macedóniával, míg a szlovákok a lengyelekkel kezdik majd meg az Eb-t.

Ausztria – Szlovákia 0-0 (0-0)
Gól:

A dánok mindenféle nehézség nélkül tudták legyőzni hazai környezetben a “B” csapatával kiálló bosnyákokat, akik egy percig sem tartották veszélyben a hazaiak kapuját. Dánia végül kétgólos sikert aratott Braithwaite és Cornelius találatának köszönhetően. A dánok majd a finnekkel csapnak össze az első csoportmeccsükön az Európa-bajnokságon.

Dánia – Bosznia-Hercegovina 2-0 (1-0)
Gólszerzők: M. Braithwaite (18.), Cornelius (74.) ill.

Skócia idegenben aratott sikert még az Európa-bajnokság kezdete előtt, a győztes gólt a Southampton csatára, Che Adams szerezte, aki Dykes átadásából tudott eredményes lenni. Selimovic 35. percben a kiállítás sorsára jutott, ennek következtében arra lehetett számítani, hogy nagyobb arányú győzelmet aratnak a vendégek, de végül nem így lett. A skótok a csehekkel csapnak majd össze az Eb-n, ráadásul hazai környezetben, a Rangers standionjában.

Luxemburg – Skócia 0-1 (0-1)
Gólszerzők: ill. C. Adams (27.)
Kiállítva: V. Selimovic (35.)

A moldáviai válogatott egy korai Damascan gólnak köszönhetően 1-0-ás sikert aratta Azerbajdzsán válogatottja felett, a mérkőzés pedig végig kiegyenlített volt, de nem szurkolói szemek elkápráztatására való összecsapás volt.

Moldova – Azerbajdzsán 1-0 (1-0)
Gólszerzők: V. Damascan (8.) ill.

Talán senki sem gondolta volna, hogy ez a két együttes úgy csap össze ma este, hogy csak a csapat összeszoktatása céljából, nem pedig az Európa-bajnokságra való készülés miatt. A találkozón jobbak voltak a norvégok, azonban 21 perc alatt két gólt is szereztek a vendégek, amelyre csak Strandberg tudott válaszolni, így a görögök örülhettek a mérkőzés végén.

Norvégia – Görögország 1-2 (0-2)
Gólszerzők: S. Strandberg (64.) ill. G. Masouras (13.), A. Androutsos (21.)