Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Benzema megsérült, Giroud duplázott – videóval

Csehország Albánia legyőzésével hangolt az Eb-re, a Benzemát lehozni kényszerülő franciák simán nyertek Bulgária ellen, ahogy a spanyolok U21-es válogatottja is szép győzelmet aratott Litvánia ellen.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

1. félidő: Nagy fölényben kezdték a meccset a franciák, a 11. percben Benzema lövése ment mellé. Továbbra is kapuja elé szögezte Bulgáriát Franciország, az újabb nagy helyzetet a 27. percben alakították ki, ekkor Mbappé lövését védte Naumov. Két perccel később már gólnak örülhetett Deschamps, Griezmann ollózott a bolgárok kapujába (1-0). A 40. percben ismét nagy védést kellett bemutatnia Naumovnak, ezúttal nem tudott túljárni az eszén Griezmann.

2. félidő: A második játékrészben is hatalmas fölényben játszottak a franciák, de az utolsó megoldásokba sokáig hiba csúszott a támadóharmadban, a bolgárok energiáját pedig teljes mértékben lefoglalta a védekezés, semmilyen veszélyt nem jelentettek Lloris kapujára. A hajrára ismét felélénkült a mérkőzés, a 79. percben Karageren egyenlíthetett volna a bolgárok első és egyetlen lövésével, de nem találta el a kaput. A 83. percben Pavard szolgálta ki remekül Giroud-t, aki nem hibázott (2-0). A 90. percben Ben Yedder is helyzetbe hozta Giroud-t, aki megszerezte 46. válogatottbeli gólját, így még közelebb került az 51 gólos rekorder Thierry Henry-hoz (3-0).

Franciaország – Bulgária 3-0 (1-0)
Helyszín: Stade de France (Párizs) – 5000 néző; Vezette: Sidiropoulos
Gólszerzők: Griezmann (29.), Giroud (83., 90.), ill. –
Sárga lap: – ill. Despodov (48.)

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, L. Hernández (Digne, a szünetben) – Tolisso (Sissoko, 84.), Kanté (Lemar, 65.), Pogba – Benzema (Giroud, 41.), Griezmann (O. Dembélé, 65.), Mbappé (Ben Yedder, 84.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Bulgária: Naumov – Turicov (Karagaren, 71.), P. Hrisztov, Antov, Bozsikov – I. Iliev, Csocsev (Vitanov, 52.), Kraev (Cvetanov, 58.), Jankov (A. Hrisztov, 71.) – A. Iliev (Mincsev, 58.), Deszpodov (D. Iliev, 58.). Szövetségi kapitány: Yasen Petrov

Az első nagy helyzetet a csehek alakították ki, a 16. percben Jankto lövését védte Selmani. A 18. percben megszerezte a vezetést Csehország, Schick volt eredményes (1-0). A 25. percben ismét a csehek veszélyeztettek, Masopust lövését védte Selmani, majd Jankto lőtt mellé. A 42. percben egyenlített Albánia, Cikalleshi lőtt a felső sarokba (1-1). A 62. percben Schick került helyzetbe, de Selmani ezúttal is védeni tudott. A 68. percben már tehetetlen volt az albánok kapusa, Masopust járt túl az eszén (2-1). Két perccel később egyenlíthetett volna Albánia, de Cikalleshi próbálkozását védte Vaclik. A 89. percben eldöntötte a mérkőzést Csehország, Celustka fejelt az alsóba (3-1). A legvégén még szépíthettek volna az albánok, de Bare lövése a kapufán csattant, így kétgólos győzelemmel hangoltak a csehek az Eb-re.

Csehország – Albánia 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Schick (18.), Masopust (68.), Celustka (89.), ill. Cikalleshi (42.)

Busquets pozitív koronavírus-tesztje miatt elővigyázatosságból a spanyolok az U21-es csapatukat küldték pályára a litvánok ellen. A fiatalok bátran kezdtek, Guillamon góljával már a 3. percben vezetett Spanyolország (1-0). Ezután sem álltak le a spanyolok, a 24. percben Brahim Diaz is betalált (2-0). A 30. percben Abel Ruiz is betalálhatott volna, de kihagyta a tizenegyest. A második félidőben is aktívan játszottak a spanyolok, az 54. percben Miranda volt eredményes (3-0). A 73. percben Puado is betalált, ezzel kialakította a végeredményt (4-0).

Spanyolország – Litvánia 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Guillamon (3.), Brahim Diaz (24.), Miranda (54.), Puado (73.), ill.