Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: megsérült az olaszok csillaga – HIVATALOS

Érzékeny veszteség érte az Európa-bajnokság pénteki nyitómeccsére készülő olasz válogatottat, ugyanis egy sérülés miatt egy potenciális húzóembert kell nélkülözniük a tornán…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott egyik edzésén izomsérülést szenvedett az AS Roma kiváló középpályása, Lorenzo Pellegrini, aki a problémából kifolyólag biztosan nem lehet ott az Európa-bajnokság mérkőzésein. Az olasz szövetség külön kérelmet küldött az UEFA részére, hogy a tréningen megsérülő játékost helyettesíthessék a keretben Gaetano Castrovillivel.

A 24 esztendős középpályás a fővárosi gárda saját nevelésű játékosának számít, de 2015-ben elhagyta az akadémiát, és 2017-ben tért vissza a Sassuolótól a csapathoz, azóta egyértelmű alapembernek számít és az olasz válogatott keretének is rendszeres tagja. Pellegrini a “farkasok” szerelésében a négy idény alatt már 150 mérkőzésen lépett pályára.

Pellegrini az előző kiírásban 47 tétmérkőzésen viselhette a Farkasok szerelését, és az olasz válogatottban is fontos csapattag. 2017-es debütálása óta 17 alkalommal viselhette a Squadra Azzurra szerelését.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Sevilla és Szentpétervár): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.