Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: “Nehéz ez most mindenkinek, de optimisták vagyunk!”

Mint ismert, a koronavírus alaposan újra írta a spanyol válogatott felkészülését az Európa-bajnokságra. Jordi Alba a spanyol a keret egyik legtapasztaltabb tagjaként az AS című sport-napilapnak adott exkluzív interjújában próbálta bemutatni a helyzetet. 

“Amikor megjöttek a teszteredmények, mindenki arcán látszott a bizonytalanság. Ismerjük a protokoll-szabályokat, ám arra senki nem gondolt, hogy alkalmaznunk is kell majd ezeket! Nem tehetünk mást, együtt kell élnünk a helyzettel! A vírus sok nehézséget okozott mindannyiunknak a szezonban, úgy tűnik nem szabadulunk tőle! Nem hiába tartja a mondás, fel kell készülni bármire!” – Válaszolt Alba arra a kérdésre, hogy miképpen élik meg a kialakult helyzetet a spanyol válogatott játékosai.

“Reméljük ‘Busi’ (Sergio Busquets ) és Diego (Llorente) újra csatlakozhatnak majd hozzánk. Nehéz ez most nekik, nekünk csapattársaknak, és a szövetségi kapitánynak is. ‘Busi’ ráadásul a csapatkapitányunk, posztján még mindig a világ legjobbja, ráadásul nem csak futballistakánt, emberként is nagyszerű. Sokan azt mondják, nem egy hangos játékos, de higgyék el, a válogatott igazi vezére ő, akire mindannyian felnézünk, és mindannyian tiszteljük őt.” – Folytatta a Barca balhátvédje, aki nagyon ígéri, megbirkóznak a nehézségekkel, amelyek után reméli,még egységesebbé és erősebbé kovácsolja majd őket.

“A felkészülésünk ettől függetlenül jól halad, precíz tervek mentén készülünk. Egy futballista a nehézségek alatt nem tehet mást, mint keményen edz, felkészül a rá váró kihívásokra, és próbál eljutni a határaihoz. Ezt érzem mindannyiunkon! Nincs más lehetőségünk, mint pozitívnak maradni, és dolgozni tovább!” – Tette még hozzá Jordi Alba, majd a jelenlegi közel 40 fős (!) spanyol Eb-keret kapcsán is megosztotta véleményét.

“A válogatott átalakult, sok a fiatal játékos. Ők a legmagasabb szinten játszanak a klubjaikban, tehetségesek, és sikerre éhesek. Győzni akarnak. Személy szerint tetszik amit látok a válogatott táborában. Optimista vagyok. Azt hiszem ha igazán jól futballozunk, ott lehetünk a végelszámolásnál! Ugyanakkor azt is tudom, hogy óvatosnak kell lennünk, hiszen emlékszem a 2016-os Európa-bajnokságon, vagy két évvel korábban a világbajnokságon favoritnak kiáltottak ki bennünket… Mindannyian tudjuk, hogyan alakultak a dolgok akkor…” – Így Jordi Alba, aki a hírek szerint Busquets kiesésével a spanyol válogatottat csapatkapitányként vezetheti az Európa-bajnokságon.