Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rutinos válogatott kapust igazolna a Juve! – sajtóhír

A Calciomercato.com beszámolója alapján a Juventus Massimiliano Allegri kérésére igazolná le a városi rivális Torino veterán olasz válogatott kapusát, Salvatore Sirigut…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Quality Sport Images/Getty Images)

Az olasz portál értesülései szerint a Juventus a Torino 26-szoros válogatott portását, Salvatore Sirigut szerződtetné le a távozó Gigi Buffon helyére. A tapasztalt hálóőr szerződése jövő nyárig érvényes jelenlegi csapatával. Természetesen az is kérdéses, Sirigu mennyire szeretne eldobni magától egy biztos első számú posztot. Ugyanis korából kiindulva kevés az esély arra, hogy a Juvéban ő lenne a stabil kezdő kapus.

Salvatore Sirigu legkiemelkedőbb korszakát 2011 és 2016 között élte. Az olasz portás ekkoriban volt a Paris Saint-Germainnél, ahol évekig számított stabil alapembernek. Ezen időszaka alatt gyakorlatilag mindent megnyert Franciaországban, illetve természetesen jó néhány Bajnokok Ligája mérkőzésen védhetett. A PSG után már nem tudott ilyen szinten maradni, megfordult a Torino előtt a Sevillában, ám ott nem számoltak vele, majd az Osasunához került. Sirigu már 2017 óta erősíti a Torinót és rendkívül meggyőzően teljesít. Emiatt nem csoda, hogy továbbra is rendre ott van az olasz válogatott keretében.