Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURO 2020: koronavírusos a portugálok sztárja

A Portugál Labdarúgó Szövetség vasárnap délelőtt adta hírül, hogy Joao Cancelo, a portugál válogatott védője pozitív koronavírus-tesztet produkált, így nem játszhat az Európa-bajnokságon, és távoznia kellett a keretből. Portugália kedden a magyar válogatott ellen lép pályára a Puskás Arénában.

(Photo by Alexander Scheuber/Getty Images )

A portugál keret tagjait szombaton tesztelték legutóbb, közülük egy játékos, Joao Cancelo pozitív mintát adott, ami vasárnap délelőtt derült ki, áll a szövetség közleményében. A Magyarországon tartózkodó portugálok azonnal felvették a kapcsolatot a hazai egészségügyi hatóságokkal, a védőt pedig elszigetelték társaitól.

A Manchester City jobbhátvédje, aki valószínűleg alapember lett volna Fernando Santos szövetségi kapitány csapatában remek formában hangolt az Eb-re, Izrael ellen gólt is lőtt, ám a pozitív tesztje miatt ki kell hagynia a tornát. Helyét Diogo Dalot, a Manchester United játékosa veszi át, aki kölcsönben az AC Milannál szerepel.

Dalot az U21-es portugál keret alapembere, pályára is lépett a magyar-szlovén közös rendezésű korosztályos kontinensviadalon. A fiatal védő éppen Dubaiban nyaralt, amikor behívták a felnőtt keretbe. A keret többi tagja negatív koronavírus-tesztet produkált. A portugál válogatott kedden lép pályára Magyarország ellen a Puskás Arénában az F-csoport nyitómérkőzésén.